Τελευταία Νέα
Διεθνή

NDR (ΜΜΕ Γερμανίας): Στην Ουκρανία από αποθήκες στη Γερμανία τα αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς

NDR (ΜΜΕ Γερμανίας): Στην Ουκρανία από αποθήκες στη Γερμανία τα αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς
Η αποθήκευση τέτοιων όπλων στο γερμανικό έδαφος συνιστά παραβίαση της Σύμβασης για τα πυρομαχικά διασποράς
Από αποθήκες στη Γερμανία μεταφέρονται στην Ουκρανία τα αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς όπως αναφέρει ο γερμανικός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός NDR.
Βάσει του δημοσιεύματος, το γεγονός αυτό συνιστά παραβίαση της Σύμβασης για τα πυρομαχικά διασποράς.
Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ αποθηκεύουν πυρομαχικά διασποράς σε αποθήκες που βρίσκονται στη Γερμανία και από εκεί μεταφέρονται στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για αποθήκες αμερικανικής ιδιοκτησίας, στις οποίες υπάρχουν πυρομαχικά διασποράς των τύπων Μ864 και Μ483Α1.
Οι αποθήκες αυτές φέρονται να βρίσκονται στο χωριό Miseau στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου.
Ο NDR υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως παραβίαση της Σύμβασης για τα πυρομαχικά διασποράς, καθώς απαγορεύεται η αποθήκευση τέτοιων όπλων στο γερμανικό έδαφος, όπως και η μεταφορά τους.
Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ συντονίζουν τη μεταφορά αυτών των όπλων με το γερμανικό στρατό, ενώ δεν διευκρινίζεται αν στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει εμπλοκή και το Βερολίνο.
Πάντως, σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει από πού μεταφέρονται τα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, αναφέροντας πως ο γερμανικός στρατός δεν έχει πληροφορίες για μεμονωμένους τύπους πυρομαχικών που οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην Ουκρανία μέσω του γερμανικού εδάφους.
Τον Ιούλιο του 2023 η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Annalena Baerbock είχε αναφέρει ότι το Βερολίνο σκοπεύει να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς και ως εκ τούτου θα απείχε από τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης