Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Orban ξεσκεπάζει τον «βρώμικο εκβιασμό» Zelensky προς κράτη που ζητούν κατάπαυση πυρός, διαπραγματεύσεις και ειρήνη

O Orban ξεσκεπάζει τον «βρώμικο εκβιασμό» Zelensky προς κράτη που ζητούν κατάπαυση πυρός, διαπραγματεύσεις και ειρήνη
Η Ουκρανία εκβιάζει τις χώρες που επιδιώκουν την ειρήνη με τη διαμετακόμιση πετρελαίου, αποκαλύπτει ο επικεφαλής του γραφείου του Orban
Η Ουκρανία εκβιάζει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία με μπλοκάρισμα της διαμετακόμισης ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, προσθέτοντας ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, διαφορετικά η Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει έλλειμμα πετρελαίου.
«Η Ουκρανία εκβιάζει δύο χώρες (τις Ουγγαρία και Σλοβακία σύμφωνα με το TASS) που ευνοούν την ειρήνη και την κατάπαυση του πυρός», είπε σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «η λύση θα πρέπει να βρεθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο», διαφορετικά «η Ουγγαρία θα αρχίσει να αισθάνεται την έλλειψη πετρελαίου».

Δεν υπάρχει απειλή για το έλλειμμα πετρελαίου αυτή τη στιγμή.

Η Ουγγαρία διερευνά πιθανές παραβιάσεις των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που διαπράχθηκαν από την Ουκρανία σε αυτήν την κατάσταση, τόνισε ο Gulyas.
Η Βουδαπέστη συνεχίζει να επιμένει στην επείγουσα διεξαγωγή διαβουλεύσεων με την Ουκρανία με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) για την επίλυση του ζητήματος, πρόσθεσε.
Στις 17 Ιουλίου, η Ουκρανία διέκοψε τη διαμετακόμιση πετρελαίου της Lukoil μέσω του εδάφους της προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, επειδή το Κίεβο είχε θέσει την εταιρεία στον κατάλογο κυρώσεων.
Πετρέλαιο από τη Ρωσία παρέχεται σε αυτές τις χώρες μέσω του πετρελαιαγωγού Druzhba που διέρχεται από την Ουκρανία.
Η Βουδαπέστη και η Μπρατισλάβα ζήτησαν από την ΕΚ να μεσολαβήσει σε διαδικασία διαβούλευσης με το Κίεβο λόγω της αναστολής της διαμετακόμισης ρωσικού πετρελαίου από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης