Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία εξέδωσε στη Μόσχα Ρώσο ύποπτο για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Η Τουρκία εξέδωσε στη Μόσχα Ρώσο ύποπτο για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
«Ο Serebryakov μεταφέρθηκε στη Ρωσία και παραδόθηκε στους ανακριτές της Ερευνητικής Επιτροπής»
Ρώσος, για τον οποίο υπάρχει υποψία ότι είναι ο δράστης απόπειρας δολοφονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο την Τετάρτη στη Μόσχα, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, εκδόθηκε από την Τουρκία και παραδόθηκε στη Ρωσία.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η ρωσική αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί ότι ενήργησε για λογαριασμό της Ουκρανίας.
Ο Serebryakov, γεννηθείς το 1995 που κατάγεται από την ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, έφυγε από τη Ρωσία την Τετάρτη, την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση, για την Τουρκία, όπου συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) κατόπιν αιτήματος της Μόσχας.
«Ο Serebryakov μεταφέρθηκε στη Ρωσία και παραδόθηκε στους ανακριτές της Ερευνητικής Επιτροπής», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας Irina Volk.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti μετέδωσε βίντεο της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB στο οποίο ο ύποπτος δηλώνει ότι ενήργησε για λογαριασμό «των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών», τις SBU.
Αυτός προσθέτει ότι είχε επικοινωνήσει με κάποιον Ίλια, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «εργάζεται στις SBU», ο οποίος του πρότεινε να «εξοντώσει έναν αξιωματικό» Ρώσο με αντάλλαγμα να του δοθεί «η ουκρανική υπηκοότητα και αμοιβή μεταξύ 10.000 και 20.000 δολαρίων», σύμφωνα με το βίντεο αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης