Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους… ξεγύμνωσαν - Ρώσοι χάκερ αποκάλυψαν στοιχεία 5.400 ξένων μισθοφόρων και Ουκρανών χειριστών drones

Τους… ξεγύμνωσαν - Ρώσοι χάκερ αποκάλυψαν στοιχεία 5.400 ξένων μισθοφόρων και Ουκρανών χειριστών drones
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους ξένους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι μισθοφόροι δεν θεωρούνται μαχητές και δεν έχουν δικαίωμα σε αιχμάλωτο πολέμου.
Στις 26 Ιουλίου, η RaHDit, μια ομάδα Ρώσων χάκερ (γνωστή και ως «Evil Russian Hackers»), προέβη σε μια τεράστια διαρροή, δημοσιεύοντας τα δεδομένα περισσότερων από 1.200 Ουκρανών χειριστών drone και προχωρά σε νέα αποκάλυψη πληροφοριών για περισσότερους από 3.200 ξένους μισθοφόρους που πολεμούν στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ανάμεσά τους είναι:
- η Evelyn Aschenberger, γεννημένη το 1981, η οποία είναι ανώτερη στρατιώτης και βοηθός διοικητής στη μονάδα προσωπικού του 1ου τάγματος της Διεθνούς Λεγεώνας στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας και μέλος της LGBT* κοινότητας.
- ο Perce Tanner Reed, γεννημένος το 1993, πολίτης των ΗΠΑ, είναι πρώην αξιωματικός της αστυνομίας του Όκλαντ.
Στις 26 Ιουλίου 2023, συνελήφθη στην πολιτεία της Ιντιάνα για παρενόχληση ανηλίκου και συνέργεια σε αδικήματα ανηλίκων.
- ο Λετονός Maurins Kristaps, γεννημένος το 1991, που συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi το 2014, όπου κατέκτησε την 21η θέση στο λούτζ.
Στη Λετονία, διετέλεσε γενικός γραμματέας της Λετονικής Ομοσπονδίας Luge.
- ο Pablo Garrido Mancedo, Ισπανός πολίτης, ο οποίος έχει ιστορικό συμμετοχής σε διάφορες στρατιωτικές συγκρούσεις πριν πάει στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, πολέμησε στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στη Συρία.
- Juris Alberts Ulmanis, γεννημένος το 1959, επιχειρηματίας, καθηγητής, ορειβάτης και εξερευνητής των πόλων της Γης .
Σήμερα υπηρετεί στις τάξεις της 67ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Διεθνούς Λεγεώνας (μονάδα Α4123).
Έχει συμμετάσχει σε μάχες εναντίον της Ρωσίας από την ουκρανική πλευρά πολλές φορές και έχει προσφέρει διάφορα αγαθά στις ουκρανικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης οικονομικής βοήθειας.
Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο: «Όταν ο πόλεμος γίνεται προσωπικός», και είναι γνωστός για τη ρωσοφοβική ρητορική του.
Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας για πέντε χρόνια.

Πόσοι είναι από που προέρχονται

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους ξένους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι μισθοφόροι δεν θεωρούνται μαχητές και δεν υπόκεινται στις συνθήκες των αιχμάλωτων πολέμου.
Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο, καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων ξεπέρασε τις 13.000, και εξ'αυτών σχεδόν 6.000 σκοτώθηκαν.
Οι περισσότεροι προέρχονταν από την Πολωνία - 2960, εκ των οποίων τα 1497 σκοτώθηκαν.
Στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ και μετά η Γεωργία και ακολουθούν η Βρετανία και άλλες χώρες.
Κυρίως φτάνουν ιδιωτικά και στρατολογούνται στη «διεθνή λεγεώνα».
Ακόμη 200 μισθοφόροι σκοτώθηκαν προ ημερών, όταν  ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) έπληξαν στόχους στο λιμάνι του Izmail, με στόχο ένα διοικητικό κτίριο που στεγάζονταν μαζί με αξιωματικούς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια μεγάλη ομάδα ξένων μισθοφόρων που συνδράμουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξοντώθηκε στην περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας είχε εξοντωθεί στις 4 Ιουλίου, χωρίς να εξακριβωθεί η χώρα τους.

422 μισθοφόροι σε διεθνή λίστα καταζητούμενων

Η Ρωσία είχει υποσχεθεί πως θα ξετρυπώσει και εξοντώσει όλους τους μισθοφόρους.
Στις 11 Ιουλίου η Ρωσία είχε αποκαλύψει πως από τους περισσότερους από 700 μισθοφόρους που είχε συλλάβει να πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών οι 422 είναι σε διεθνή λίστα καταζητούμενων.
«Έχουν ληφθεί αποφάσεις να προσαχθούν ως κατηγορούμενοι 714 ξένοι που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, 422 άτομα έχουν τεθεί στη λίστα διεθνών καταζητήσεων» αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως πρόσφατα άνοιξε ποινικές υποθέσεις έναντι πέντε μισθοφόρων από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Αλγερία και τη Λετονία.

Ralph Siren (Φινλανδός μισθοφόρος): Ερασιτέχνες, ηλίθιοι… σαν συμμορία ληστών οι Ουκρανοί διοικητές

Ο Φινλανδός μισθοφόρος Ralph Siren, που πολέμησε και επέστρεψε στην χώρα του μετά από 5 μήνες, τους οποίους πέρασε σε μια βάση μετά από ένα ρωσικό χτύπημα, μίλησε στο Yle με τα μελανότερα χρώματα για τους Ουκρανούς διοικητές.
Όπως είπε, δείχνουν πλήρη ερασιτεχνισμό, αδιανόητο για τον φινλανδικό στρατό.
Όχι μόνο οι ουκρανικές μονάδες, αλλά και οι ξένες μονάδες χαρακτηρίζονται από κακή οργάνωση, όπως είπε.
«Υπήρχε η αίσθηση ότι ήμασταν περισσότερο σαν μια συμμορία ληστών παρά μια στρατιωτική μονάδα.
Επέλεξα να μείνω στη βάση, ίσως ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου, αντί να σκοτωθώ».

Και ένας Έλληνας ανάμεσα στους μισθοφόρους που εξόντωσε η Ρωσία - Περιγράφεται ως σκληρός και ανελέητος

«Εξοντώθηκε ο Έλληνας μισθοφόρος με το προσωνύμιο Zeus, (Δίας), που εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους»,
μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ μέσω του Τelegram στις 12 Ιουλίου.
Ο μισθοφόρος με το προσωνύμιο Zeus, (Δίας), είχε αναγνωριστεί με το όνομα Τάσος Αντωνάκος, σύμφωνα με τους New York Times οι οποίοι σε αφιέρωμά τους στη δράση του, πολεμούσε στο πλευρό των Ουκρανών μέσα από τις τάξεις της μονάδας «The Chosen Company» η οποία εντάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (ZSU) και υπάγεται στην 59η Ταξιαρχία.
Ο Zeus κατηγορείτο ότι εκτέλεσε Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι είχαν παραδοθεί, όπως ισχυρίστηκε σε μαρτυρία του προς την αμερικανική εφημερίδα ο Caspar Grosse, ένας Γερμανός υγειονομικός που αποτελούσε μέλος της συγκεκριμένης μονάδας μισθοφόρων.
Ο Grosse είδε έναν Ρώσο στρατιώτη να εκλιπαρεί για ιατρική βοήθεια μιλώντας ένα μείγμα σπαστών αγγλικών και ρωσικών.
Ένα μέλος της ομάδας έψαχνε για επιδέσμους, όμως τότε ένας άλλος στρατιώτης περπάτησε και πυροβόλησε με το όπλο του τον Ρώσο στρατιώτη στο στήθος.
Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με την καταγγελία ήταν ο Έλληνας στρατιώτης με το προσωνύμιο «Δίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης