Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Υπερήφανος ο Zelensky για τους Ουκρανούς αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς

Ουκρανία: Υπερήφανος ο Zelensky για τους Ουκρανούς αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς
Έχουν τη δική μας θέληση για να κερδίσουν και τον ουκρανικό χαρακτήρα, είπε ο ηγέτης της Ουκρανίας για τους αθλητές της χώρας του
Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε την Παρασκευή 26/7 "υπερήφανος" για τους Ουκρανούς αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού παρά την καταστροφή και την αιματοχυσία που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στη χώρα, που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια.
"Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, για τους άνδρες και τις γυναίκες οι οποίοι παρά αυτό τον πόλεμο επιθετικότητας κατάφεραν να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να επιδείξουν το πνεύμα όλων των Ουκρανών", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ.
"Έχουν τη δική μας θέληση για να κερδίσουν και τον ουκρανικό χαρακτήρα", πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι το Κίεβο βρίσκεται στο πλάι αυτών που "σέβονται τη ζωή, τις ανθρώπινες αξίες και τις αρχές του ολυμπισμού".

Η εισβολή στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 487 Ουκρανούς αθλητές, η πλειονότητα των οποίων σκοτώθηκε σε μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο, δήλωσε χθες μέσω Telegram ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του Zelensky.
Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η ουκρανική ολυμπιακή ομάδα περιλαμβάνει 143 αθλητές.
"Είναι η πιο μικρή ομάδα στην ιστορία συμμετοχών της Ουκρανίας σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες…Και όλος ο κόσμος καταλαβαίνει για ποιο λόγο. Διότι η Ρωσία σκοτώνει εσκεμμένα Ουκρανούς", δήλωσε ο Podolyak.
Η εισβολή έχει διαταράξει σοβαρά την προετοιμασία των αθλητών. Ορισμένοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να συνεχίσουν να προπονούνται, άλλοι έμειναν παρά τον κίνδυνο ρωσικών χτυπημάτων που πολλές φορές έχουν πλήξει αθλητικές εγκαταστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης