Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση - έκπληξη από τη Βρετανία: Αποσύρει την αμφισβήτησή της στα εντάλματα σύλληψης για Netanyahu και Gallant

Κίνηση - έκπληξη από τη Βρετανία: Αποσύρει την αμφισβήτησή της στα εντάλματα σύλληψης για Netanyahu και Gallant
Τον Μάιο, ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ είχε ζητήσει εντάλματα σύλληψης για τους δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους και τρεις ηγέτες της Hamas για εγκλήματα πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Η νέα κυβέρνηση των Εργατικών στη Βρετανία γνωστοποίησε την Παρασκευή 26/7 ότι δεν θα συνεχίσει τις προσπάθειες να αμφισβητήσει τα εντάλματα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant.
Τον Μάιο, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους και τρεις ηγέτες της Hamas για εγκλήματα πολέμου.
Η Βρετανία, ως κράτος - μέλος του ΔΠΔ, είχε υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο να παράσχει γραπτές παρατηρήσεις σχετικά με το εάν «το ΔΠΔ μπορεί να ασκήσει δικαιοδοσία επί Ισραηλινών υπηκόων».
Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Keir Starmer ανέφερε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε υποβάλει επίσημα την πρότασή της.
«Σε σχέση με την υποβολή στο ΔΠΔ… Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει (την πρόταση) σύμφωνα με τη μακροχρόνια θέση μας ότι αυτό είναι θέμα που πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης