Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκστρατεία αθλιότητας από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - Δυσφημούσαν το κινεζικό εμβόλιο κατά της Covid με fake news

Εκστρατεία αθλιότητας από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - Δυσφημούσαν το κινεζικό εμβόλιο κατά της Covid με fake news
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέδωσε fake news στον λαό των Φιλιππίνων που αμφισβήτησαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Sinovac
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προέβη σε μια σοκαριστική παραδοχή, καθώς ομολόγησε ότι δυσφημούσε σκόπιμα την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, «Sinovac», στις Φιλιππίνες.
Τη σχετική είδηση μεταδίδει Reuters, επικαλούμενο ένα απόρρητο κυβερνητικό ντοκουμέντο που ακόμη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.
«Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διέδωσε μηνύματα στον λαό των Φιλιππίνων που αμφισβήτησαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Sinovac», το πρακτορείο παραθέτει ένα απόσπασμα από το έγγραφο, βασισμένο σε δεδομένα από το Πεντάγωνο, καθώς και των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας των Φιλιππίνων.
Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι «έκανε κάποια λάθη στη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19».
Σύμφωνα με το ντοκουμέντο, η αμερικανική πλευρά κατέληξε στη συνέχεια στο συμπέρασμα ότι η εκστρατεία για την απαξίωση των εμβολίων δεν ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των ΗΠΑ, όπως σημειώνει το Reuters.
Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι ο στρατός των ΗΠΑ ενημέρωσε την πλευρά των Φιλιππίνων ότι «σταμάτησε να διαδίδει πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των εμβολίων COVID-19 και COVID-19 τον Αύγουστο του 2021».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης