Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαλλος o Benjamin Netanyahu με την Kamala Harris: Θέτει σε κίνδυνο πιθανή συμφωνία με τη Hamas για τους ομήρους

Έξαλλος o Benjamin Netanyahu με την Kamala Harris: Θέτει σε κίνδυνο πιθανή συμφωνία με τη Hamas για τους ομήρους
Iσραηλινός αξιωματούχος είπε στο Axios ότι ο Netanyahu ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τη Harris και την εμμονή της να αναφέρει συνεχώς τους θανάτους αμάχων στη Γάζα
Έξαλλος με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, σύμφωνα με αναφορές σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με τον Λευκό Οίκο να διαψεύδει…
Όπως επισημαίνεται, ο Netanyahu θεωρεί πως η Harris θα μπορούσε με τις πολιτικές και τη ρητορική της να θέσει σε κίνδυνο πιθανή συμφωνία με τη Hamas για την απελευθέρωση ομήρων και την κατάπαυση πυρός.
Ειδικότερα, Iσραηλινός αξιωματούχος είπε στο Axios ότι ο Netanyahu ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τη Harris και την εμμονή της να αναφέρει συνεχώς τους θανάτους αμάχων στη Γάζα
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Netanyahu ήταν εκνευρισμένος, επίσης, με το γεγονός πως η Harris θέλει να εκβιάσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για να τερματιστεί οριστικά ο πόλεμος – ενώ το Ισραήλ θέλει οι εχθροπραξίες να αρχίσουν ξανά όταν οι όμηροι επιστρέψουν στα σπίτια τους.
«Όταν οι εχθροί μας βλέπουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ευθυγραμμίζονται, αυξάνονται οι πιθανότητες για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και μειώνονται οι πιθανότητες για περιφερειακή κλιμάκωση», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος στον Axios.
«Ο πρόεδρος Biden και η αντιπρόεδρος Harris έδωσαν το ίδιο μήνυμα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους στον πρωθυπουργό Netanyahu: ήρθε η ώρα να υπάρξει η κατάπαυση του πυρός. Και αυτό είπε και η Αντιπρόεδρος δημόσια», είπε ο βοηθός της αντιπροέδρου.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Harris, μετά τη συνάντηση με τον Netanyahu, δήλωσε: «Εξέφρασα στον Πρωθυπουργό τη σοβαρή ανησυχία μου για το μέγεθος του ανθρώπινου πόνου στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου πάρα πολλών αθώων πολιτών.
Και κατέστησα σαφή τη σοβαρή ανησυχία μου για τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση εκεί» συνέχισε.
«Είναι καιρός αυτός ο πόλεμος να τελειώσει - και να τελειώσει με τρόπο που το Ισραήλ θα είναι ασφαλές, όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν, τα δεινά των Παλαιστινίων στη Γάζα θα τελειώσουν και ο παλαιστινιακός λαός θα μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμά του στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης