Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη για τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς ο Ρώσος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Dmitry Bulgakov

Συνελήφθη για τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς ο Ρώσος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Dmitry Bulgakov
Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για 14 χρόνια και απομακρύνθηκε από τη θέση τρεις ημέρες αφότου ο πρόεδρος Putin ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση το 2022
Ο Ρώσος πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και στρατηγός του στρατού Dmitry Bulgakov συνελήφθη για υπόθεση διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε η FSB στις 26 Ιουλίου.
Κατόπιν αιτήματος των αρχών ο Bulgakov μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Butyrka στη Μόσχα.
Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για 14 χρόνια και απομακρύνθηκε από τη θέση τρεις ημέρες αφότου ο πρόεδρος Putin ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση το 2022.
Η υπόθεση ερευνάται από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών και την Ανακριτική Επιτροπή.
Είχε επανειλημμένα κληθεί ως μάρτυρας σε μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο στρατηγός αποπέμφθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 «λόγω μετάθεσης σε άλλη θέση».
Όταν υπηρετούσε στο υπουργείο, ο Bulgakov ήταν υπεύθυνος για την επιμελητεία των στρατευμάτων.
Στη συνέχεια ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Γενικός Επιθεωρητής του Γραφείου Γενικών Επιθεωρητών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο στρατηγός Bulgakov φέρεται να είχε εγκρίνει ένα σχέδιο αγοράς καυσίμων και λιπαντικών από έναν μόνο προμηθευτή μέσω αδιαφανών διαδικασιών.
Επιπλέον, μετά τη σύλληψη του Bulgakov, το κανάλι Telegram Military Informant έγραψε: «Μπορεί κανείς να τον ρωτήσει τώρα πού εξαφανίστηκαν ενάμιση εκατομμύριο σετ στρατιωτικών στολών από τις αποθήκες το φθινόπωρο του 2022».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης