Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ «βλέπει» το... Ιράν πίσω από το σαμποτάζ στα τρένα

Γαλλία - Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ «βλέπει» το... Ιράν πίσω από το σαμποτάζ στα τρένα
Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά
Σχετικά Άρθρα
Το Ιράν κατηγόρησε για τη δολιοφθορά στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz, αναφέροντας ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από δυνάμεις που βρίσκονται υπό την επιρροή του «ιρανικού άξονα του κακού και του ριζοσπαστικού Ισλάμ».
Η Τεχεράνη διέψευσε κατηγορηματικά.
«Όπως προειδοποίησα τον Γάλλο ομόλογό μου αυτή την εβδομάδα, με βάση πληροφορίες που έχει το Ισραήλ, οι Ιρανοί σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της ισραηλινής αποστολής και όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να ληφθούν αυξημένα προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η σκευωρία τους. Ο ελεύθερος κόσμος πρέπει να σταματήσει το Ιράν τώρα - πριν να είναι πολύ αργά», ανέφερε ο Katz με ανάρτησή του στο Χ.

«Το Ιράν διαψεύδει κατηγορηματικά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις από οργανώσεις ευθυγραμμισμένες με το Ιράν ενάντια σε Ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι». «Οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση στο πολιτικό δόγμα των (αντι-ισραηλινών) αντιστασιακών ομάδων», ανακοίνωσε η ιρανική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Το Ισραήλ, τόνισε «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια ψέματα και αντιπερισπασμούς για να μετατοπιστεί από τον ρόλο του θύτη σε αυτόν του θύματος», απαντά το Ιράν.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog, που θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης, σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, δήλωσε ότι «έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις υποδομές ασφαλείας των Γάλλων και άλλων κρατών εκεί, καθώς και στην Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης