Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τρανή απόδειξη ότι Zelensky και Kuleba λένε ψέματα για συνομιλίες με τη Ρωσία

Η τρανή απόδειξη ότι Zelensky και Kuleba λένε ψέματα για συνομιλίες με τη Ρωσία
Η ...απροσεξία της ουκρανικής ηγεσίας πρόδωσε τις προθέσεις της
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι είναι πρόθυμοι για συνομιλίες με τη Ρωσία δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΑΣΕ Maxim Buyakevich.
«Δώσαμε προσοχή στην πρόσφατη συνέντευξη του Ζελένσκι στο BBC, στην οποία ισχυρίστηκε ότι είναι πρόθυμος να επιδιώξει το τέλος της καυτής φάσης της σύγκρουσης μέχρι το τέλος αυτού του έτους.
Επιπλέον, είπε ψέματα ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για συνομιλίες με οποιουσδήποτε εκπροσώπους της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου», είπε.
«Το ίδιο ψέμα είπε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba στο Πεκίνο στις 23 Ιουλίου», συνέχισε ο Ρώσος εκπρόσωπος.
«Οι ηγέτες του καθεστώτος του Κιέβου ξέχασαν να υπενθυμίσουν το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Zelensky στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, το οποίο επέβαλε επ' αόριστον νομοθετική απαγόρευση σε οποιαδήποτε επαφή με τη ρωσική ηγεσία σχετικά με τη σύγκρουση ανάλυση», τόνισε ο Buyakevich.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βήματα του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχουν «τίποτα κοινό με τις προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης και επίτευξης μιας διαρκούς και δίκαιης ειρήνης».
«Ο στόχος τους είναι διαφορετικός, που είναι να παραπληροφορήσουν τη διεθνή κοινότητα, να παρατείνουν την ένοπλη αντιπαράθεση και να εξασφαλίσουν συνθήκες για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική ένταση τους επόμενους μήνες και χρόνια», είπε ο διπλωμάτης.
Υπογράμμισε ότι οποιοσδήποτε πιθανός διάλογος με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία «πρέπει να διεξαχθεί μέσω της αναγνώρισης της πραγματικότητας».
«Προς το παρόν, το καθεστώς του Κιέβου επενδύει απεγνωσμένα στην ένταση της αντιπαράθεσης.
Επειδή δεν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, καταφεύγει όλο και περισσότερο σε τρομοκρατικές τακτικές», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης