Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fake news τα περί κατάρριψης ρωσικών drones από τη Ρουμανία στην Ουκρανία

Fake news τα περί κατάρριψης ρωσικών drones από τη Ρουμανία στην Ουκρανία
Η ρουμανική πλευρά διαψεύδει ότι έπληξε ρωσικά drones που επιχειρούσαν στην Ουκρανία
Τα videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν τη ρουμανική αεράμυνα να καταρρίπτει ρωσικά drones πάνω από την Ουκρανία και ψεύτικα και συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση, επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το Βουκουρέστι, συμβάλλουν ψευδώς στον ισχυρισμό ότι η Ρουμανία έγινε στόχος των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας.
Οι ισχυρισμοί δεν έχουν «πραγματική βάση» καθώς η Ρωσία στόχευε τις λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας στον Δούναβη και όχι στόχους στη Ρουμανία.
Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με drone εναντίον του Izmail στη νοτιοδυτική Ουκρανία τη νύχτα στις 24 Ιουλίου.
Η πόλη-λιμάνι βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη, ο οποίος αποτελεί τα σύνορα μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας.
Οι ρουμανικές δυνάμεις «που αναπτύχθηκαν στη συνοριακή περιοχή με την Ουκρανία δεν έβαλαν κατά των μέσων επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υποστηρίζει το Βουκουρέστι.
«Για να τα καταρρίψουμε, πρέπει να χτυπήσουμε στο έδαφος της Ουκρανίας, και νομίζω ότι αυτό δεν επιτρέπεται ακόμη, δεν έχω ακούσει καμία απόφαση σχετικά με αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu.
«Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλήττονται συνήθως από το ουκρανικό πυροβολικό και πέφτουν αμέσως στην όχθη του Δούναβη.
Δεν υπάρχει ακόμη κανένας απολύτως κίνδυνος για τους Ρουμάνους στην περιοχή», πρόσθεσε ο Ciolacu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης