Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση του ΟΗΕ: Η Γάζα βιώνει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο – Τα παιδιά στον θύλακα παλεύουν με την πείνα

Έκθεση του ΟΗΕ: Η Γάζα βιώνει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο – Τα παιδιά στον θύλακα παλεύουν με την πείνα

Το 2023 περισσότεροι από 705.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν «καταστροφικά επίπεδα» επισιτιστικής κρίσης

Σχετικά Άρθρα
Η Γάζα, όπου το 80% του πληθυσμού είναι επί του παρόντος εκτοπισμένο στο εσωτερικό, έχει βιώσει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του ΟΗΕ .
Η έκθεση «2024 Food Security and Nutrition in the World», που εκπονήθηκε από κοινού από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP), το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (IFAD), το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα της παγκόσμιας πείνας και της επισιτιστικής ασφάλειας.
Ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας υπέφερε από σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, κυρίως λόγω της ισραηλινής πολιορκίας του θύλακα.
Αυτό το ποσοστό αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στο Νότιο Σουδάν, την Υεμένη και τη Συρία, καθώς και σχεδόν το μισό στην Αϊτή.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι μεταξύ 713 και 757 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπέστησαν υποσιτισμό πέρυσι, με κατά μέσο όρο 733 εκατομμύρια να αντιμετωπίζουν την πείνα, υπονοώντας ότι ένας στους 11 ανθρώπους πάλεψε με την πείνα.
Η Γάζα, το Νότιο Σουδάν, η Υεμένη, η Συρία και η Αϊτή είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού τους να αντιμετωπίζει σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα.

«Καταστροφική επισιτιστική ανασφάλεια»

Το 2023, περισσότεροι από 705.000 άνθρωποι στη Μπουρκίνα Φάσο, τη Γάζα, το Μάλι, τη Σομαλία και το Νότιο Σουδάν αντιμετώπισαν «καταστροφικά επίπεδα» σοβαρής επισιτιστικής κρίσης, με 576.000 από αυτούς μόνο στη Γάζα.
Περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία και 18 εκατομμύρια στην Υεμένη αντιμετώπισαν επίσης υψηλά επίπεδα σοβαρής επισιτιστικής ανασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης