Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία - SECO: Δεν έχουμε νόμιμο δικαίωμα να λάβουμε εισόδημα από τα ρωσικά assets

Ελβετία  - SECO:  Δεν έχουμε νόμιμο δικαίωμα να λάβουμε εισόδημα από τα ρωσικά assets
Η υπηρεσία ανέφερε ότι η Βέρνη δεν έχει δικαίωμα να λάβει κανένα ειδικό εισόδημα που σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας
Η Ελβετία - όπως οι χώρες της ΕΕ - δεν θα δημιουργήσει εισόδημα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και δεν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για τις ανάγκες της Ουκρανίας.
Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA το Σάββατο 27 Ιούλιου 2024 επικαλούμενο την Κρατική Γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) της χώρας.
H υπηρεσία ανέφερε ότι «η Ελβετία, σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις, δεν έχει δικαίωμα να λάβει κανένα ειδικό εισόδημα» που σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας.
Στις 26 Ιουλίου 2024, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η ΕΕ απαλλοτρίωσε και μετέφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κεφάλαια για την Ουκρανία την πρώτη δόση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από έσοδα από επανεπένδυση δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 90% αυτών των χρημάτων θα πάει να αποζημιώσει τις χώρες της ΕΕ για τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο.
Η επόμενη δόση αναμένεται τον Μάρτιο του 2025.
Νωρίτερα, η SECO σημείωσε ότι οι ελβετικές αρχές θα λάβουν απόφαση για τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, βασιζόμενη στη θέση άλλων χωρών σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς και στη νομοθεσία της χώρας.
Στις 23 Απριλίου, η Κρατική Γραμματεία Οικονομίας της Ελβετίας ενημέρωσε ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας της Ρωσίας που βρίσκονται στην Ελβετία είναι περίπου 7,24 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 7,93 δισεκατομμύρια δολάρια) με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία.
Την ίδια στιγμή, η αξία άλλων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που δέσμευσαν οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο των κυρώσεων μειώθηκε στα 5,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 6,36 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης