Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ απειλεί με πόλεμο μεγάλης κλίμακας Hezbollah και Λίβανο – Ανησυχία από ΗΠΑ για κλιμάκωση

To Ισραήλ απειλεί με πόλεμο μεγάλης κλίμακας Hezbollah και Λίβανο – Ανησυχία από ΗΠΑ για κλιμάκωση
Ο υπουργός Άμυνας Israel Katz, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του χωριού των Δρούζων Majdal Shams στα υψώματα του Γκολάν ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές
Το Ισραήλ πλησιάζει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τις σιιτικές πολιτοφυλακές της Hezbollah και τον Λίβανο, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz μετά τον βομβαρδισμό του χωριού των Δρούζων Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν
Κατά την εκτίμησή του, το περιστατικό, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά, ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές.
Οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ» ότι η επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ολοκληρωτικό πόλεμο» μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah , αναφέρει το δίκτυο Axios
«Ο βομβαρδισμός του Majdal Shams και η ζημιά σε πολίτες και παιδιά ξεπερνούν όλες τις κόκκινες γραμμές, η αντίδραση θα είναι κατάλληλη.
Πλησιάζουμε τη στιγμή ενός πλήρους πολέμου με Hezbollah και τον Λίβανο», είπε στο Channel 12 της ισραηλινής τηλεόρασης.
«Θα πληρώσουμε υψηλό τίμημα στο μέτωπο και στα μετόπισθεν, αλλά ως αποτέλεσμα του πολέμου, ο Hassan Nasrallah, και Hezbollah θα ηττηθούν και ο Λίβανος θα καταστραφεί σοβαρά κατοικημένες περιοχές στο βορρά», είναι σίγουρος ο Katz.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να «προετοιμαστούν για μια συνολική διαπραγμάτευση προκειμένου να διασφαλιστεί η [διεθνής] νομιμότητα για την επιχείρηση στον Λίβανο».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ θα έχει την «πλήρη υποστήριξη» των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης όσον αφορά τον Λίβανο.
Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου του στρατού ανέφερε μαζικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας από λιβανέζικο έδαφος, μεταξύ άλλων προς την κατεύθυνση των υψωμάτων του Γκολάν που ελέγχονται από το Ισραήλ.
Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπεσε σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό των Δρούζων Majdal Shams στο Γκολάν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν , μεταξύ των οποίων έφηβοι και παιδιά, και 19 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ισραηλινού στρατού, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από σιιτικές πολιτοφυλακές της Hezbollah .
Με τη σειρά της, η Hezbollah ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.
 

Netanyahu: H Hezbollah θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση

Η Hezbollah θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων το Σάββατο 17/7, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu
«Η Hezbollah θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα, όπως δεν έχει πληρώσει μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Netanyahu στον ηγέτη της κοινότητας των Δρούζων στο Ισραήλ σε τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Herzog: Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς – Κατ’ εντολή του Ιράν η επίθεση


"Τραγωδία” χαρακτήρισε τη θανατηφόρα επίθεση της Hezbollah στη βόρεια πόλη των Δρούζων Majdal Shams ο πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog, προσθέτοντας ότι ο "κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες γίνονται κατ’ εντολή της αυτοκρατορίας του κακού στο Ιράν».
Υποσχόμενος ότι «το κράτος του Ισραήλ θα υπερασπισθεί με σθένος τους πολίτες και την κυριαρχία του», ο πρόεδρος του Ισραήλ τόνισε ότι «προσεύχεται για τα θύματα και για την ανάρρωση των τραυματιών», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να παρηγορήσουν τις οικογένειες των νεαρών θυμάτων που έχασαν τις ζωές τους χωρίς να φταίνε», όπως μεταδίδει το Reuters.
"Η Hezbollah, που οπλίζεται και χρηματοδοτείται από το Ιράν, δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ παιδιών ή ενηλίκων, στρατιωτών ή πολιτών, Εβραίων ή Μουσουλμάνων, Δρούζων ή Χριστιανών. Οι τρομοκράτες της Hezbollah σήμερα επιτέθηκαν βάναυσα και δολοφόνησαν παιδιά, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι βρήκαν έξω για να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν επέστρεψαν", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Herzog.

Καταδίκη των επιθέσεων εναντίον αμάχων 

Η κυβέρνηση του Λιβάνου «καταδίκασε (27/Ιουλίου) όλες τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων» και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα.
Η Βηρυτός προβαίνει σε αυτή τη δήλωση μετά την κατά τα φαινόμενα επίθεση με ρουκέτες σε χωριό στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, 
Sτην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση «ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα», έπειτα από εννέα και πλέον μήνες διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Hezbollah , συμμάχου της Hamas εναντίον της οποίας το Ισραήλ πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας.

11 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

Ενδεκα νεκροί kκυρώις παιδια και 34 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά την εκτόξευση ρουκετών το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσιες διάσωσης.
Η αστυνομία, ο στρατός και διασώστες στο Ισραήλ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι η εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, στο βόρειο Ισραήλ, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων, εκ των οποίων και παιδιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γιατροί περιέθαλπαν 11 άτιομα, εννέα από τους οποίους, ηλικίας 10 έως 20 ετών, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός επιβεβαίωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, μεγάλο μέρος των οποίων καταλήφθηκε από το Ισραήλ το 1967 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης