Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έχετε ξεφύγει...» διαμηνύει η Ρωσική Δούμα στο Ισραήλ, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση για το ψήφισμα εναντίον του Παλαιστινιακού Κράτους

«Έχετε ξεφύγει...» διαμηνύει η Ρωσική Δούμα στο Ισραήλ, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση για το ψήφισμα εναντίον του Παλαιστινιακού Κράτους
Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταδικάζουν έντονα τη θέση της Kneset του Κράτους του Ισραήλ, όπως εκφράστηκε στη “Δήλωση της Kneset κατά της ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης”
H Ρωσία στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στο Ισραήλ ότι, «έχει ξεφύγει από κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας» και «αναιρεί δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ήδη από την δεκαετία του ’90.
Σε απόλυτο συντονισμό με το αίσθημα της «παγκόσμιας πλειοψηφίας», η ρωσική Βουλή (Δούμα) στηλιτεύει την σιωπή των ΗΠΑ, στη γενοκτονία που προβαίνει ο Benjamin Netanyahu στην Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στα σχέδια εξάλειψης του κράτους της Παλαιστίνης.
Το ψήφισμα αναφέρει:
«Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταδικάζουν έντονα τη θέση της Kneset του Κράτους του Ισραήλ, όπως εκφράστηκε στη “Δήλωση της Kneset κατά της ίδρυσης του Κράτους της Παλαιστίνης” που εγκρίθηκε στις 18 Ιουλίου 2024.
Με τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι η ίδια η ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης θα αποτελούσε απειλή για το Ισραήλ και τους πολίτες του, θα καθιστούσε δυσεπίλυτη την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, το ισραηλινό κοινοβούλιο παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. που αποτελούν τη βάση για μια διευθέτηση στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα πολυάριθμα νομικά δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία διακήρυξαν κατηγορηματικά τη σύσταση του Κράτους της Παλαιστίνης ως λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, Ισραηλινοί βουλευτές που εκπροσωπούν την ακραία αντιδραστική πτέρυγα του ισραηλινού κοινοβουλίου υπονομεύουν τις μακροχρόνιες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας στη Μέση Ανατολή, το κλειδί της οποίας είναι μια δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.
Ταυτόχρονα, μια τέτοια παράνομη θέση που υπερασπίζονται ριζοσπαστικοί κύκλοι των ισραηλινών αρχών έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις προσδοκίες σημαντικού μέρους της ισραηλινής κοινωνίας, αλλά και με το πνεύμα των Συμφωνιών του Όσλο που υπέγραψε νωρίτερα το Ισραήλ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο 68 από τα 120 μέλη της Kneset του Κράτους του Ισραήλ ψήφισαν υπέρ της παράνομης αντιπαλαιστινιακής δήλωσης της 18ης Ιουλίου 2024.
Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας πιστεύουν ότι με την υιοθέτηση τέτοιων δηλώσεων, οι υποστηρικτές του πολέμου και της οικοδόμησης σχέσεων από θέση ισχύος στο ισραηλινό κοινοβούλιο προσπαθούν να αναιρέσουν την αυξανόμενη υποστήριξη στον κόσμο για τα νόμιμα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, μειώνοντας την αποφασιστικότητα των υποστηρικτών μιας δίκαιης διευθέτησης στη Μέση Ανατολή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ισραηλινής επιθετικότητας, της ανθρωπιστικής καταστροφής και του αριθμού των αμάχων θυμάτων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών του ΟΗΕ (147 από τα 193) έχουν ήδη αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης.
Μόνο εντός του 2024, εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δυτικών εταίρων της συμμαχίας ΗΠΑ-Ισραήλ, αναγνώρισαν επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αριθμός τέτοιων χωρών θα αυξηθεί και η υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό θα ενισχυθεί.
Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας καλούν τα κοινοβούλια των κρατών του κόσμου και τους διεθνείς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς να καταδικάσουν τις παράνομες δηλώσεις της Kneset του Κράτους του Ισραήλ και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί νωρίς τέλος στην αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, να ενισχυθεί η συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, για την επίλυση συγκρούσεων με πολιτικά και διπλωματικά μέσα, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, τις διακοινοβουλευτικές επαφές και τη συνεργασία».

Το ψήφισμα της Δούμας χαιρέτησε σε ανακοίνωσή της η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Δούμα εμφανίζεται συχνά ως ένα γραφικό θηριοτροφείο.
Αποτελεί ωστόσο εκφραστή περισσότερο αυθεντικών (και περισσότερο “σκληρών”) διαθέσεων της ρωσικής κοινής γνώμης, απ’ ό,τι η κυβέρνηση Putin.
Με τη σειρά του το Κρεμλίνο έχει την ευχέρεια να περνά μέσω της Δούμας μηνύματα τα οποία δεν είναι αναγκαίο να χρεώνεται το ίδιο.
Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος είναι χαρακτηριστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης