Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον είναι εχθρός μας – Δεν μας αφορούν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Medvedev:  Το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον είναι εχθρός μας – Δεν μας αφορούν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Θα δώσουμε την ευκαιρία για αλλαγή πολιτικής στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ ώστε να απομακρυνθεί ωστόσο από την άβυσσο, στην οποία η Δύση σπρώχνει τώρα ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
Το αποτέλεσμα της προεδρικής κούρσας στις ΗΠΑ αφορά μόνο τους Αμερικανούς πολίτες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, απαντώντας σε ερώτηση του TASS την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.
«Σίγουρα δεν θα αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», είπε ο αξιωματούχος
«Το ερώτημα είναι για τους ψηφοφόρους, ποιοι θα εκλεγούν.
Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τις πνευματικές ικανότητες της γυναίκας πιθανής διαδόχου του γέρου Joe Biden αφήνουν λίγα περιθώρια για ψευδαισθήσεις», πρόσθεσε.

Ο Biden είναι «κουτσός» πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, σημείωσε ο Medvedev
«Ο πρόεδρος που είναι αδύναμος και δεν επηρεάζει τίποτα, θα κρατήσει το αξίωμα ενώ επιλέγεται ο αντικαταστάτης - μάλλον αυτό είναι πιο βολικό...
Έγινε το «κουτσός» (σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία ‘lame duck') με την πλήρη έννοια αυτής της λέξης.
Ωστόσο, τα χέρια του έχουν ελευθερωθεί πλήρως για αυτούς τους έξι μήνες ο χρόνος του στην εξουσία τελειώνει, μπορεί να κάνει τα πάντα που του υπαγορεύει το περιβάλλον του - ο διάδοχός του σε κάθε περίπτωση θα υποστεί πλήγμα», είπε ο Ρώσος πολιτικός.

Η Ρωσία να δώσει ευκαιρία στον μελλοντικό ηγέτη των ΗΠΑ

Η Ρωσία θα δώσει τη ευκαιρία για αλλαγή για να διορθώσει τις σχέσεις και να μειώσει την παγκόσμια ένταση στον μελλοντικό Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, δήλωσε.
«Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από τις πιο επικίνδυνες απειλές που αυξάνονται εκθετικά τώρα.
Σίγουρα, θα δώσουμε την ευκαιρία για αλλαγή στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ για να απομακρυνθεί ωστόσο από την άβυσσο, στην οποία η Δύση σπρώχνει τώρα ολόκληρο τον κόσμο.
Ωστόσο, η σημερινή κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη», σημείωσε.

Το «βαθύ κράτος» έχει καταλάβει τον Λευκό Οίκο – Διακοσμητικός ο πρόεδρος

Η φιγούρα του Προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι παρά διακοσμητική, με το «Βαθύ Κράτος» να λειτουργεί στα παρασκήνια, δήλωσε Medvedev
"Κανείς από τους προέδρους των ΗΠΑ πριν από τον [Joe] Biden δεν χλευάστηκε τόσο πολύ στα μάτια των υπηκόων της χώρας του και όλου του κόσμου.
Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η παρουσία ενός επίσημου ηγέτη των ΗΠΑ είναι επί του παρόντος απλώς διακοσμητική, τίποτα περισσότερο από ένα προσωπείο », τόνισε ο αξιωματούχος.
«Το λεγόμενο «βαθύ κράτος» και όχι ο εκλεγμένος πρόεδρος διευθύνει όλες τις πολιτικές στις ΗΠΑ τώρα», σημείωσε .
«Ένας αχυράνθρωπος ή μια αιγυπτιακή μούμια μπορεί να μπει στο Οβάλ Γραφείο - τίποτα δεν θα αλλάξει στη τάξη των πραγμάτων», πρόσθεσε.
«Το δικαστήριο της Ιστορίας θα δώσει στοιχεία για περαιτέρω αξιολόγηση στις ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ, δεν θα εικάσω τίποτα εκ των προτέρων», σημείωσε απαντώντας στη δώλωση  του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ότι ο Joe Biden είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η συμπεριφορά των αμερικανικών αρχών είναι απρόβλεπτη και αυτό τις καθιστά απειλή για τον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων, τόνισε ο αξιωματούχος.

Η τελετή έναρξης στο Παρίσι ήταν «κακή παράσταση»

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ήταν μια «κακή παράσταση» ασύγκριτη με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014 ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2018 από τη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
“Δεν θέλω να πω τίποτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι - μια κακή παράσταση. Θυμηθείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι ή το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που διοργανώθηκε έξοχα στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης