Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Η Hezbollah είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις

Λίβανος: Η Hezbollah  είναι διατεθειμένη να  υποχωρήσει εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Το Ισραήλ πρέπει «να σκεφτεί προσεκτικά» πριν χτυπήσει τον Λίβανο και ότι μια κλιμάκωση θα επηρεάσει το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή, επισημαίνει
Σχολιάζοντας μια πιθανή κλιμάκωση τηε σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah μετά τη χθεσινή φονική επίθεση με ρουκέτες στο Majdal Shams, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Abdallah Bouhabib λέει ότι η Hezbollah είναι έτοιμη να αποσυρθεί πίσω από τον ποταμό Litani — ο οποίος εκτείνεται περίπου 29 χιλιόμετρα (18 μίλια) βόρεια από τα σύνορα  Ισραήλ - Λιβάνου  εάν το Ισραήλ σταματήσει τις «παραβιάσεις» του.
Σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Hadath, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Βηρυτού προσθέτει ότι το Ισραήλ πρέπει «να σκεφτεί προσεκτικά» πριν χτυπήσει τον Λίβανο και ότι μια κλιμάκωση θα επηρεάσει το Ισραήλ και ολόκληρη την περιοχή.
Η Hezbollah απαγορεύεται από το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία νότια του Litani.
Η σιιτική ομάδα έχει παραβιάσει κατάφωρα αυτό το ψήφισμα και εξαπολύει τακτικά επιθέσεις στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα.
Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη, ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου Walid Jumblatt δήλωσε στο Al Jazeera ότι είχε μια συνομιλία με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Amos Hochstein και του είπε ότι το καθήκον του Hochstein είναι «δεν είναι να μεταδίδει ισραηλινές απειλές, αλλά να αναζητά μεσολάβηση».
Η παρατήρηση φαίνεται να αναφέρεται σε προηγούμενες αναφορές που επικαλούνταν διπλωματικές πηγές στη Βηρυτό και την Ουάσιγκτον ότι μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο είναι «αναπόφευκτη».
Ο Jumblatt, εξέχουσα φυσιογνωμία της λιβανέζικης πολιτικής, απαλλάσσει τη Hezbollah από κάθε ευθύνη για την επίθεση στο Majdal Shams και προσθέτει ότι «υπολογίζουμε στις προσπάθειες του προέδρου του κοινοβουλίου Nabih Berri για την επίτευξη σοβαρής εκεχειρίας απο κοινού τον Αμερικανό απεσταλμένο [Hochstein] στο νότιο Λίβανο. .»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης