Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα τρόμου από Houthi: Δεν θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές, δεν πρέπει να υπάρχει το Ισραήλ - Το Ισλάμ ενώνεται

Μήνυμα τρόμου από Houthi: Δεν θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές, δεν πρέπει να υπάρχει το Ισραήλ - Το Ισλάμ ενώνεται
«Όσο υπάρχει το Ισραήλ, δεν θα υπάρχει ειρήνη – αυτή είναι μια υπαρξιακή μάχη», δήλωσε ηγετικό στέλεχος των Houthi
Οι Houthi κλιμακώνουν την εκστρατεία τους εναντίον του Ισραήλ καταλαμβάνοντας και στοχεύοντας εμπορικά πλοία στα ανοιχτά της Υεμένης, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ισραηλινό λιμάνι Eilat της Ερυθράς Θάλασσας.
Πρόσφατα χτύπησαν με drone κτίριο στο κέντρο του Τελ Αβίβ 100 μέτρα μακριά από το προξενείο των ΗΠΑ.
Η Υεμένη εισέρχεται σε ένα «νέο στάδιο» του πολέμου της με το Ισραήλ και ζητά από τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες να ενωθούν για να τον βοηθήσουν δηλώνει το μέλος του πολιτικού γραφείου των Houthi, Ali al-Qahoum.
«Η Υεμένη και ο ηγέτης της εισέρχονται σε ένα νέο στάδιο σύγκρουσης, δημιουργούνται νέες συμμαχίες που δεν έχουν κόκκινες γραμμές», είπε ο al – Qahoum.
«Όσο υπάρχει το Ισραήλ, δεν θα υπάρχει ειρήνη – αυτή είναι μια υπαρξιακή μάχη.
Είναι καιρός να ενώσουμε Άραβες και Μουσουλμάνους, να χρησιμοποιήσουμε τις ευκαιρίες τους και να σταθούμε μαζί σε αυτή τη μάχη για να διατηρήσουμε την ταυτότητα του Ισλάμ και του Αραβισμού απέναντι στις προκλήσεις, τους κινδύνους και τα σχέδια του Μεγάλου Σατανά που εκπροσωπείται από την Αμερική και το Ισραήλ», δήλωσε ο αξιωματούχος των Houthi.

«Η Υεμένη νεκροταφείο για τις ΗΠΑ»

Το μέλος του πολιτικού γραφείου των Houhti δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει όλο και πιο αιχμηρή ρητορική σε συνεντεύξεις τους τελευταίους μήνες, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο ότι η Υεμένη θα γίνει το «νεκροταφείο» της Αμερικής και ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να «αφήσουν ταπεινωμένες την περιοχή».
Τον Μάρτιο, ο al-Qahoum είπε ότι οι Houthi «συνεργάζονται» με τις ανερχόμενες δυνάμεις στον κόσμο για να «πνίξουν την Αμερική και τη Δύση στο βούρκο γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα, για να τους βάλουν, να αποδυναμώσουν και να μην μπορούν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης