Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rebound στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στη Fed - Ο Nikkei στο +2,7%

Rebound στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στη Fed - Ο Nikkei στο +2,7%
Ισχυρό ήταν το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τελικά τα επιτόκια φέτος
Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, με τον ταλαιπωρημένο τεχνολογικό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη.
Ωστόσο, οι κινεζικές αγορές συνέχισαν να υστερούν έναντι των περιφερειακών ομολόγων τους, καθώς το κλίμα απέναντι στη χώρα έδειξε ελάχιστα σημάδια βελτίωσης εν όψει περισσότερων βασικών οικονομικών μεγεθών αυτή την εβδομάδα.
Ισχυρό ήταν το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, καθώς τα σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τελικά τα επιτόκια φέτος.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημείωσαν επίσης άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές.
Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης την Τετάρτη.
Αλλά οποιαδήποτε σήματα σχετικά με το πότε σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια θα παρακολουθούνται στενά, ιδίως εν μέσω ενθαρρυντικών σχολίων από αξιωματούχους της Fed.
Τα ασιατικά χρηματιστήρια με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα συνέχισαν να ηγούνται εν μέσω μιας εκτεταμένης ανάκαμψης των τεχνολογικών μετοχών.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 2,7%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά περίπου 1% ο καθένας.

Πιέσεις στις κινεζικές αγορές

Στον αντίποδα, οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,4% και 0,1% αντίστοιχα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλά πενταμήνου.
Οι φόβοι για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομικής ανάκαμψης -μετά από μια σειρά αδύναμων μετρήσεων μέχρι τον Ιούλιο- προκάλεσαν εκτεταμένες πωλήσεις στις κινεζικές αγορές.
Η πολιτική αβεβαιότητα των ΗΠΑ βάρυνε επίσης τις κινεζικές αγορές, ιδίως με τους επενδυτές να μην είναι βέβαιοι για το πώς θα αντιμετωπίσει το Πεκίνο η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση.
Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται στα στοιχεία του δείκτη διευθυντών αγορών από τη χώρα για τον Ιούλιο, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης