Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας…ήδη πλήρωσαν 175 δισ

National Interest: Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας…ήδη πλήρωσαν 175 δισ
Oι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με τη στάση του Κιέβου απέναντι σε χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους δυτικούς πιστωτές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απίθανο να συμφωνήσουν να πληρώσουν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, δήλωσε αναλυτής του Κέντρου Ελευθερίας της Μάργκαρετ Θάτσερ, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.
Η Αμερική έχει ήδη ξοδέψει 175 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», αναφέρει το National Interest.
Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με τη στάση του Κιέβου απέναντι σε χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους δυτικούς πιστωτές.
Η Ουκρανία θα πρέπει να ξεπληρώσει όλα τα παλιά δάνεια προτού βασιστεί στη βοήθεια για την αποκατάσταση της.
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal, το Κίεβο έχει συνάψει συμφωνίες με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, για να εξοικονομήσει 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξυπηρέτηση του χρέους τα επόμενα τρία χρόνια και 22,75 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033.
Σύμφωνα με τον Denis Shmygal, οι πόροι που απελευθερώθηκαν θα κατευθυνθούν στο στρατό, την κοινωνική προστασία και την αποκατάσταση.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα κοστίσει 500 δισεκ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία δηλώνει ότι χρειάζεται 1 τρισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης