Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντάρτες στο Μάλι έστησαν ενέδρα και σκότωσαν δεκάδες ρώσους Wagner

Αντάρτες στο Μάλι έστησαν ενέδρα και σκότωσαν δεκάδες ρώσους Wagner
Το αντάρτικο κίνημα CSP-PSD ισχυρίστηκε ότι «κατέστρεψε ολόκληρη τη στήλη του στρατού του Μάλι και των Ρώσων μισθοφόρων»
Ένας συνασπισμός ανταρτών στο Μάλι σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες Ρώσους στρατιώτες και μισθοφόρους της ομάδας Wagner καθώς και έναν εξέχοντα αναλυτή στρατιωτικών θεμάτων που συνδέεται με τον Wagner στα σύνορα Μάλι-Αλγερίας στις 27 Ιουλίου.
Το αντάρτικο κίνημα CSP-PSD ισχυρίστηκε ότι «κατέστρεψε ολόκληρη τη στήλη του στρατού του Μάλι και των Ρώσων μισθοφόρων» και το Critical Threats Project (CTP) θα καλύψει την κατάσταση στο βόρειο Μάλι.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έδειξαν πολλούς νεκρούς Wagner και άλλους στρατιώτες του Μάλι - συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή του καναλιού Telegram «Γκρίζα Ζώνη» Nikita Fedyanin, ο οποίος κάλυψε συστηματικά την ευρεία εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επέκρινε δριμύτατα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD).
Πηγές από τον στενό κύκλο του Fedyanin επιβεβαίωσαν το θάνατο του Fedyanin στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στις 28 Ιουλίου.
Κάποιοι εικάζουν ότι ο διοικητής του Wagner Anton Yelizarov (γνωστός με το ψευδώνυμο Lotos) συνελήφθη.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το Αφρικανικό Σώμα του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών μεσολάβησε επιτυχώς σε μια ανταλλαγή κρατουμένων με το CSP-PSD.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών πλήρωσε λύτρα για κάθε αιχμάλωτο μισθοφόρο Wagner εκτός από τον Anton Yelizarov, ωστόσο πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο Anton Yelizarov σκοτώθηκε στην ενέδρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης