Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρηνικός όλεθρος στα σκαριά: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά από τα Υψίπεδα του Golan και όχι από τη... Ρωσία

Πυρηνικός όλεθρος στα σκαριά: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά από τα Υψίπεδα του Golan και όχι από τη... Ρωσία
Η τραγωδία στο Golan έγινε η αιτία για μια ακραία κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ των χωρών.
Σχετικά Άρθρα
Παγκόσμιο σοκ προκάλεσαν οι φρικιαστικές φωτογραφίες παιδιών και εφήβων που σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα Υψίπεδα του Golan, το Σάββατο 27 Ιουλίου.
Οι αριθμοί των νεκρών (από δέκα έως δώδεκα) και των τραυματιών (περίπου τριάντα) δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί. Οι ισραηλινές αρχές υποσχέθηκαν όμως να εκδικηθούν τη Hezbollah.
Έτσι, τα ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν τον Λίβανο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu διέκοψε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και έσπευσε να επιστρέψει στο Ισραήλ.
Άρωμα Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, εν ολίγοις, το οποίο παρά τα δυτικά σενάρια εδώ και 2,5 χρόνια, δεν θα εκκινήσει από τη Ρωσία... 

Η τραγωδία στο Golan έγινε η αιτία για μια ακραία κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ των χωρών.
Ο ΟΗΕ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η περιοχή κινείται ολοταχώς προς μια «απίστευτη καταστροφή».
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε χαρακτηριστικά: «Η Hezbollah έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές και οδεύουμε προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο»
Η Ρωσία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην κοινότητα των Δρούζων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε αυτή την τραγωδία.
Η ηγεσία του κινήματος της Hezbollah διαβεβαιώνει ότι δεν εκτόξευσε πυραύλους στα Υψίπεδα του Golan
Όπως υποστηρίζουν, τα παιδιά πέθαναν μετά από πτώση ενός ισραηλινού πυραύλου αεράμυνας. Και πράγματι, δεν είναι ξεκάθαρο αν όντωχ χτύπησε η Hezbollah.
Παρά το γεγονός ότι οι αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην περιοχή, αυτή τη φορά το θερμόμετρο έχει ανέβει επικίνδυνα. Οι χιλιάδες που παραβρέθηκαν στην κηδεία των 12 παιδιών απαίτησαν εκδίκηση.

Η ύπουλη «ευκαιρία» Netanyahu....

Γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα υψώματα του Golan αποτελούν έδαφος της Συρίας. Το Ισραήλ τα κατέλαβε το 1967, αλλά πολλοί Σύροι εξακολουθούν να ζουν εκεί. Αυτή τη φορά ο πύραυλος έπληξε ένα χωριό των Δρούζων της Συρίας.
Οι ντόπιοι προσδιορίζουν ότι ανήκουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο σήμα σιιτικού Ισλάμ, αλλά εξακολουθούν να είναι μουσουλμάνοι και, σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς, δεν είναι εχθροί της Χεζμπολάχ.
Βρίσκονται απέναντι στο Ισραήλ και θεωρούν τους Ισραηλινούς κατακτητές. Ο Ισραηλινός εθνικιστής πολιτικός Bezalel Smotrich εμφανίστηκε στην κηδεία των παιδιών των Δρούζων και οι Δρούζοι τον έδιωξαν αποκαλώντας τον εγκληματία και δολοφόνο.
Για τον Netanyahu, η άφιξη του μυστηριώδους πυραύλου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να κερδίσει υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η σημερινή ηγεσία στην Ουάσιγκτον αντιτίθεται σφοδρά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό. Η υποστήριξη των στρατιωτικών του δραστηριοτήτων είναι πολύ δαπανηρή για τον Biden και την Kamala Harris, επειδή τα περισσότερα μέλη του κόμματός τους, υποστηρίζουν την Παλαιστίνη ενάντια στο Ισραήλ.
Αλλά ο Donald Trump είχε πάντα άριστες σχέσεις με το Ισραήλ, ο γαμπρός toy, ο Ορθόδοξος Εβραίος Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν ο στενότερος σύμβουλός του και ηγήθηκε της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ως πρόεδρος, ο Trump αναγνώρισε την ιδιοκτησία των Υψωμάτων του Golan από το Ισραήλ - οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που το πιστεύει.

Ο πρώην πλανητάρχης παίζει επιμελώς το χαρτί του Golan στο εκλογικό σενάριο, κατηγορώντας ευθέως τους Biden και Harris για τους θανάτους παιδιών Δρούζων.
Έτσι, ο Netanyahu παρασύρει εσκεμμένα τον πιθανό, νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Trump στησύγκρουση, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς, είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν το Ισραήλ άνευ όρων.
Εν τω μεταξύ, οι Houthis της Υεμένης,  δήλωσαν ότι μπαίνουν σε πόλεμο με το Ισραήλ χωρίς κόκκινες γραμμές και κάλεσαν όλους τους Άραβες και τους Μουσουλμάνους να ενωθούν σε αυτόν τον πόλεμο.
Το Ιράν φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τους Houthis, καθώς και τη Hezbollah.
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε στους Δρούζους ήταν ιρανικός.
Σε απάντηση, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση ήταν ένα «θέαμα που ενορχηστρώθηκε από το κατοχικό καθεστώς» και ζήτησαν από τις αρχές της χώρας να μην ξεκινήσουν πόλεμο κατά του Λιβάνου.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βράζει... και ο πυρηνικός όλεθρος βρίσκεται πια στα σκαριά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης