Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εικόνες σοκ από το πύρινο μέτωπο στην Καλιφόρνια - Στάχτη 1,4 εκατ. στρέμματα μετά από εμπρησμό - Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Εικόνες σοκ από το πύρινο μέτωπο στην Καλιφόρνια - Στάχτη 1,4 εκατ. στρέμματα μετά από εμπρησμό - Ανεξέλεγκτη η φωτιά
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δεκάδες κτίρια έχουν καεί.
Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τη φωτιά στις δασικές εκτάσεις στη βόρεια Καλιφόρνια (Park), η οποία λόγω και των ακραίων καιρικών συνθηκών έχει εξελιχθεί στις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της πολιτείας.
Το πύρινο μέτωπο καίει περίπου 144 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της πολιτείας, και μέσα σε 24ωρες έχει υπερδιπλασιαστεί σε έκταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 1,4 εκατομμύρια στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, μια έκταση δηλαδή όσο το Λος Άντζελες.
«Η εκρηκτική ανάπτυξή της προκαλεί έκπληξη. Είναι πρωτοφανής», σημείωσε ο Τζέι Τρέισι, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο Πάρκο. «Είναι κάπως απαράμιλλο».
29046451-696x464.webp
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δεκάδες κτίρια έχουν καεί. Αναφερόμενος στις καταστροφές που έχει προκαλέσει η φωτιά σε κτίρια και υποδομές, ο Τρέισι υπογράμμισε πως όσο περνούν οι ώρες οι αριθμοί θα χειροτερεύουν. «Κάθε μέρα αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξάνεται – οι ομάδες μας προφανώς δεν κάνουν επιθεωρήσεις ζημιών όταν υπάρχει ενεργή πυρκαγιά σε μια περιοχή».
Εξαιτίας της έντασης και της ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς στο Park, πολλοί είναι αυτοί που τη συγκρίνουν με την καταστροφική πυρκαγιά στο Camp Paradise το 2018, η οποία προκάλεσε το θάνατο 85 ανθρώπων και κατέστρεψε 11.000 σπίτια. Ήταν η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια.
53883098754_ece6fc426c_k_732e1.jpg29046456.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης