Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σοβαρές καταγγελίες κατά του Αρχιστράτηγου Sirsky - «Αποδυνάμωσε σκόπιμα κρίσιμες μονάδες του στρατού»

Ουκρανία: Σοβαρές καταγγελίες κατά του Αρχιστράτηγου Sirsky - «Αποδυνάμωσε σκόπιμα κρίσιμες μονάδες του στρατού»
Ο Syrsky καταγγέλλεται ότι ξεκίνησε μια εκστρατεία «για να αποδυναμώσει και να ισοπεδώσει τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα επίθεσης»
Η βουλευτής της Verkhovna Rada Maryana Bezugla κατηγόρησε τον Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky ότι σκόπιμα αποδυνάμωσε τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα επίθεσης και προσπάθησε να τα μετατρέψει σε πεζικό.
Κατά τη γνώμη της, οι επιτελείς του εδάφους με επικεφαλής τον Syrsky ξεκίνησαν μια εκστρατεία «για να αποδυναμώσουν και να ισοπεδώσουν τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα επίθεσης».
Η ειδική μονάδα Airborne Assault Corps μετονομάστηκε σε Rapid Reaction Corps προκειμένου να μεταφερθεί στις επίγειες δυνάμεις, πιστεύει η ίδια.
Αλλά έτσι, υποβαθμίστηκε, εκτιμάει.
«Γενικά, σχεδιάζουν να μετατρέψουν τις ταξιαρχίες Air Assault Forces σε ταξιαρχίες επίθεσης εδάφους και να εξαλείψουν de facto τις Air Assault Forces ως ξεχωριστό κλάδο του στρατού, της ισχύος και της κουλτούρας, διαλύοντάς τις στις επίγειες δυνάμεις», εξήγησε Bezuglaya.
Τέλος, η Bezugla σημείωσε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Εφόδου λειτουργεί με ελάχιστη χωρητικότητα, ενώ αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες επίθεσης αποστέλλονται στις πιο καυτές και πιο δύσκολες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης