Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία στέλνει μονάδα μάχιμων συνοριοφυλάκων στα σύνορα της Λετονίας με τη Λευκορωσία – Αυξημένη πίεση από μεταναστευτικές ροές

Η Εσθονία στέλνει μονάδα μάχιμων συνοριοφυλάκων στα σύνορα της Λετονίας με τη Λευκορωσία – Αυξημένη πίεση από μεταναστευτικές ροές

Η Εσθονία είχε ήδη στείλει τον στρατό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας

Σχετικά Άρθρα
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, η Εσθονία έστειλε μια ομάδα συνοριοφυλάκων ESTPOL9 για να βοηθήσει τη Λετονία να αποτρέψει τη διέλευση παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ERR ανέφερε σχετικά.
Τέτοιες προσπάθειες έγιναν πρόσφατα πιο συχνές στα σύνορα Λετονίας - Λευκορωσίας.
Τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιουλίου, οι Λετονοί συνοριοφύλακες σταμάτησαν 730 απόπειρες εισόδου στη χώρα από τη Λευκορωσία.
Ως εκ τούτου, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πίεση, οι Λετονοί συνοριοφύλακες στράφηκαν στους Εσθονούς ομολόγους τους για βοήθεια την περασμένη εβδομάδα.
Και τη Δευτέρα, η Εσθονική Αστυνομία και Συνοριακή Φύλαξη έστειλε μια ομάδα 11 ατόμων για να ξεκινήσει περιπολία στα σύνορα Λετονίας - Λευκορωσίας την Τρίτη (29/7/2024).
Ο κύριος σκοπός τους είναι να περιπολούν τη συνοριακή περιοχή και η ομάδα περιλαμβάνει έναν χειριστή σκύλου με έναν σκύλο και χειριστές drone.
Επιπλέον, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να περιπολεί τα σύνορα χρησιμοποιώντας drones.
Η ομάδα θα εργαστεί στη Λετονία για δύο εβδομάδες και μετά θα αντικατασταθεί από τον επόμενο όμιλο.
Οι αξιωματικοί του ΟΛΠ θα εργάζονται γύρω από την Kaplava και το Robežniek, όπου σημειώθηκε πρόσφατα αύξηση των διελεύσεων.
Το συμβούλιο της αστυνομίας και της συνοριακής φρουράς της Εσθονίας σημείωσε επίσης ότι ήταν έτοιμο να παράσχει βοήθεια στους νότιους γείτονές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν χρειαστεί, αλλά η απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τη Λετονική Συνοριακή Φρουρά.
Προηγουμένως, η Εσθονία είχε ήδη στείλει τον στρατό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας για να απαντήσει στην υβριδική επιθετικότητα του καθεστώτος Λουκασένκο.
Η Εσθονία έχει επίσης στείλει τους συνοριοφύλακες της στη Σλοβενία για να βοηθήσουν στην αποτελεσματική προστασία των συνόρων ενόψει της μεταναστευτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης