Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΜΙΤ εξουδετέρωσε δύο γυναίκες κατηγορούμενες για τρομοκρατία – Είχαν στρατολογηθεί από το PKK στο Ιράκ και ετοίμαζαν χτύπημα

Η ΜΙΤ εξουδετέρωσε δύο γυναίκες κατηγορούμενες για τρομοκρατία – Είχαν στρατολογηθεί από το PKK στο Ιράκ και ετοίμαζαν χτύπημα
Όταν οι τρομοκράτισσες έφτασαν στο καθορισμένο σημείο συνάντησης για να αναμεταδώσουν τις εντολές επίθεσης, η MIT εκτέλεσε μια στοχευμένη επιχείρηση
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) εξουδετέρωσε δύο τρομοκράτες PKK/KCK που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επίθεση κατά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
Η MIT ανακάλυψε ότι ανώτεροι ηγέτες του PKK είχαν εκδώσει οδηγίες στους Vesile Duran, με την κωδική ονομασία Ronahi Dilhvin, και Dilan Oklu, με το κωδικό όνομα Arin Tolhildan, αμφότεροι καταζητούμενοι για τρομοκρατία, να οργανώσουν επίθεση στην επιχειρησιακή ζώνη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ.
Μετά τις πληροφορίες, η MIT παρακολούθησε σχολαστικά τις κινήσεις των Duran και Oklu.
Όταν οι τρομοκράτισσες έφτασαν στο καθορισμένο σημείο συνάντησης για να αναμεταδώσουν τις εντολές επίθεσης, η MIT εκτέλεσε μια στοχευμένη επιχείρηση, εξουδετερώνοντας και τους δύο τρομοκράτες.

Ποιες είναι

Η Vesile Duran, γνωστή και ως Ronahi Dilhvin, εντάχθηκε στο PKK/KCK το 2014 και μετακόμισε στο βόρειο Ιράκ το 2015, όπου έλαβε στρατιωτική και ιδεολογική εκπαίδευση. Είχε δραστηριοποιηθεί στην περιοχή Χακούρκ.
Η Dilan Oklu, γνωστή και ως Arin Tolhildan, στρατολογήθηκε από το PKK σε ηλικία 15 ετών το 2014.
Παρακολούθησε υποχρεωτική στρατιωτική και ιδεολογική εκπαίδευση στο βόρειο Ιράκ.
Η Oklu είναι η αδερφή του Vedat Oklu, γνωστού και ως Tolhildan Zevki, ενός άλλου τρομοκράτη του PKK που εξουδετερώθηκε το 2019.
Δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή Hakurk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης