Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα χρηματοδότηση πριν την κατάρρευση: 3,9 δισ. δολάρια δώρο από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία – Εναγκαλισμοί με την αντιπρόσωπο των ΗΠΑ

Νέα χρηματοδότηση πριν την κατάρρευση: 3,9 δισ. δολάρια δώρο από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία – Εναγκαλισμοί με την αντιπρόσωπο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες

Σχετικά Άρθρα
Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal είχε συνομιλίες με την Ειδική Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάκαμψη της Ουκρανίας Penny Pritzker.
Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν η αμερικανική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του πρωθυπουργού.
Ανέφερε ότι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη της απόφασης της G7 να χορηγήσουν δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι σημαντικό για την Ουκρανία τα κονδύλια να είναι διαθέσιμα από το 2025 για να χρησιμοποιηθούν για κρίσιμες ανάγκες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών.
Τα μέρη συζήτησαν επίσης τη λειτουργία της πλατφόρμας συντονισμού πολλών χορηγών.
Επί του παρόντος, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να χρηματοδοτήσει δημοσιονομικές δαπάνες, έργα ανάκαμψης και ενεργειακή υποστήριξη.
«Η Ουκρανία είναι ευγνώμων για την άμεση δημοσιονομική στήριξη 7,85 δισ. δολαρίων που αναμένεται από τις ΗΠΑ φέτος.
Αναμένουμε τα πρώτα 3,9 δισ. δολάρια την ερχόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Shmyhal.
Σημείωσε ότι τώρα εφαρμόζεται μια συστηματική προσέγγιση για τη χρηματοδότηση έργων ανάκαμψης της οικονομίας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικών Επενδύσεων υπό την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
«Σκοπεύουμε να εγκρίνουμε τον κατάλογο των έργων δημοσίων επενδύσεων για το 2025 εντός δύο μηνών και να τον μοιραστούμε με τους εταίρους μας», διευκρίνισε ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τι προηγήθηκε

Στις 23 Ιουλίου, ανακοινώθηκε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει μια απόφαση που θα επέτρεπε στην Ουκρανία να λάβει επιχορήγηση 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ.
Εκείνη την εποχή, ο Shmyhal σημείωσε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή μισθών σε διασώστες, δασκάλους, γιατρούς και προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης