Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συμφωνία για κοινή αγορά ενέργειας με τη Λευκορωσία

Ρωσία: Συμφωνία για κοινή αγορά ενέργειας με τη Λευκορωσία
Η έναρξη της κοινής αγοράς ενέργειας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024, ωστόσο Μόσχα και Μινσκ εξακολουθούσαν να έχουν κάποιες διαφορές προς επίλυση
Σχετικά Άρθρα
Διάταγμα για το σχηματισμό μίας κοινής αγοράς ενέργειας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, υπέγραψε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, με το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας να επιφορτίζεται με τη διεξαγωγή των σχετικών διαπραγματεύσεων.
Η κοινή αγορά ενέργειας είναι ένα στρατηγικό ζήτημα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Μινσκ. Συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Λευκορωσία τον Μάιο.
Η έναρξη της κοινής αγοράς ενέργειας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024, ωστόσο Μόσχα και Μινσκ εξακολουθούσαν να έχουν κάποιες διαφορές προς επίλυση, ανέφερε σε δήλωσή του ο Vladimir Putin.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δημοσιοποίησε ότι το πρώτο στάδιο των εργασιών, είναι η αγορά και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αντιπροσώπου. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει βαθύτερη ολοκλήρωση στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, με τον ενιαίο έλεγχο λειτουργίας των διαδικασιών για εξισορρόπηση στην αγορά φυσικού αερίου.
Η λευκορωσική πλευρά έδωσε «πράσινο φως» στη συμφωνία στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης