Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Ουράλια: Εκκενώσεις περιοχών που απειλούνται από πλημμύρες - Επηρεάζει 160.000 κατοίκους

Ρωσία - Ουράλια: Εκκενώσεις περιοχών που απειλούνται από πλημμύρες - Επηρεάζει 160.000 κατοίκους
Ο κυβερνήτης δήλωσε, όπως μετέδωσε το TASS, ότι οι κάτοικοι απομακρύνονται από την πόλη Μιάς, που έχει περίπου 160.000 κατοίκους
Εντολή να εκκενωθεί προληπτικά μια μικρή πόλη, έδωσε σήμερα (29/7) ο κυβερνήτης της περιοχής Τσελιάμπινσκ στην δυτικο-κεντρική Ρωσία.
Η κατάσταση είναι σοβαρή μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ρήξη σε φράγμα την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Ο κυβερνήτης δήλωσε, όπως μετέδωσε το TASS, ότι οι κάτοικοι απομακρύνονται από την πόλη Μιάς, που έχει περίπου 160.000 κατοίκους.
«Υπάρχει ο κίνδυνος το νερό να φθάσει στα σπίτια. Η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει και συνεπώς η απόφαση ελήφθη για να αρχίσει η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλειά τους. Προς το παρόν η απομάκρυνση είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο Τέκσλερ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, μετέδωσε το TASS.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ρήγμα 100 μέτρων στο φράγμα και παρακίνησαν τους αξιωματούχους την Παρασκευή να εκκενώσουν αρκετά χωριά στα νότια Ουράλια όρη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης