Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρο μήνυμα Fico (Σλοβακία) στην Ουκρανία: Ντίζελ τέλος, αν δεν σταματήσετε τα παιχνίδια με το ρωσικό πετρέλαιο

Ξεκάθαρο μήνυμα Fico (Σλοβακία) στην Ουκρανία: Ντίζελ τέλος, αν δεν σταματήσετε τα παιχνίδια με το ρωσικό πετρέλαιο
Τεχνική λύση για την επανέναρξη των προμηθειών καυσίμων από τη Ρωσία , προτείνει στο Κίεβο η Μπρατισλάβα
Εάν το καθεστώς του Κιέβου δεν επανεκκινήσει τη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη Ρωσία, η Σλοβακία ενδέχεται να σταματήσει την προμήθεια καυσίμου ντίζελ στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας Robert Fico σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Εάν η διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω της Ουκρανίας δεν αποκατασταθεί σύντομα, η Slovnaft δεν θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο ντίζελ στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πληροφορίες σχετικά με την τεχνική λύση για την επανέναρξη των προμηθειών καυσίμων από τη Ρωσία έχουν διαβιβαστεί στον Ουκρανό πρέσβη στη Μπρατισλάβα.
Η τρέχουσα κατάσταση δεν θα αλλάξει τη θέση της Μπρατισλάβα για την ουκρανική σύγκρουση, τόνισε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
Υπενθύμισε ότι η Σλοβακία είναι υπέρ της άμεσης εκεχειρίας μεταξύ των χωρών και όχι μιας τεχνητής παράτασης των εχθροπραξιών με τον μη ρεαλιστικό στόχο «να γονατιστεί η Ρωσία».
Υπενθυμίζεται, ότι στις 18 Ιουλίου, η Σλοβακία σταμάτησε να λαμβάνει πετρέλαιο αγωγών από τη LUKOIL, λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η Ουκρανία στη διαμετακόμιση, το οποίο διοχετεύεται στην Κεντρική Ευρώπη μέσω του ουκρανικού τμήματος της πετρελαιαγωγού εταιρείας Druzhba.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης