Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απαιτεί την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απαιτεί την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ
Άγρια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - Αποπομπή της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ ζητεί το Τελ Αβίβ
Διπλωματικό πόλεμο όλων εναντίον όλων φέρνει η περοφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ καλεί τώρα το ΝΑΤΟ να αποπέμψει την Τουρκία τη Συμμαχία, σε μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Υπό το πρίσμα των απειλών του Τούρκου προέδρου Erdogan για εισβολή στο Ισραήλ και της επικίνδυνης ρητορικής του, ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz έδωσε εντολή στους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποπομπή της από την περιφερειακή συμμαχία», τονίζει το ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

Το χρονικό της κλιμάκωσης Ισραήλ - Τουρκίας

Σημειωτέον ότι αρχικά, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση προς το Ισραήλ, και σε συνεδρίαση του κόμματός του και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει και για ευθεία παρέμβαση όπως έγινε με την περίπτωση της Λιβύης.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο haberler.com, αναφέρθηκε στην πρόοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία και είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα στην Παλαιστίνη. Όπως ακριβώς μπήκαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σε αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να το κάνουμε. Απλά πρέπει να είμαστε αρκετά δυνατοί για να κάνουμε αυτά τα βήματα».


Η απάντηση στον Erdogan ήρθε από τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, ο οποίος ανήρτησε στο «Χ» φωτογραφία του Τούρκου προέδρου αλλά και του Ιρακινού πρώην προέδρου, Saddam Hussein, σχολιάζοντας πως βαδίζει στα βήματα του.
«Ο Erdogan ακολουθεί τα βήματα του Saddam Hussein και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Απλά αφήστε τον να θυμηθεί τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε» επισημαίνει ο Katz.


Ακολούθως, η νέα απάντηση στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών ήρθε από το τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο, σύμφωνα με το Anadolu, ανέφερε πως: «Όπως ήρθε το τέλος του γενοκτονικού Hitler, έτσι θα έρθει το τέλος και του γενοκτόνου Netanyahu».

Anadolu_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης