Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron στον Pezeshkian (Πρόεδρος Ιράν): Να αποφευχθεί στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μην στηρίζετε την Hezbollah και την Hamas

Macron στον Pezeshkian (Πρόεδρος Ιράν): Να αποφευχθεί στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μην στηρίζετε την Hezbollah και την Hamas

Ο Macron ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση τριών Γάλλων υπηκόων

Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron προέτρεψε τη Δευτέρα τον νέο Ιρανό ομόλογό του Pezeshkian να μην υποστηρίξει τον «επιθετικό πόλεμο» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, στις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο Μακρόν είπε επίσης στον Pezeshkian ότι «πρέπει να γίνουν όλα για να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση» μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου μετά από μια θανατηφόρα επίθεση με ρουκέτα στα Υψίπεδα του Γκολάν για την οποία κατηγορείται η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη Hezbollah, καλώντας το Ιράν να «παύσει την υποστήριξή του στους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες» στην Μέση Ανατολή.
Ο Γάλλος ηγέτης ζήτησε από το Ιράν να κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση, λέγοντας ότι ένας νέος πόλεμος θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή», η οποία βρίσκεται ήδη στο όριο ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Συγχαίροντας τον Pezeshkian για την εκλογική νίκη του μεταρρυθμιστή υποψηφίου στις 5 Ιουλίου, ο Μακρόν υπογράμμισε ωστόσο την «αναγκαία» ανάγκη για «πραγματική αλλαγή» στη χώρα.
Κάλεσε επίσης τον Ιρανό πρόεδρο «να βάλει τέλος στην ανησυχητική κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν», ζητώντας μια διπλωματική λύση.
Ο Macron ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση τριών Γάλλων υπηκόων που «κρατούνται άδικα όμηροι σε ιρανικές φυλακές εδώ και δύο χρόνια».
Είπε ότι το να τους αφήσει το Ιράν να φύγουν ήταν «αναπόφευκτη απαίτηση και προϋπόθεση για τη βελτίωση» των σχέσεων μεταξύ Παρισιού και Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης