Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζakharova: Βυθισμένες στην παρακμή ΗΠΑ και Ευρώπη - Σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή

Ζakharova: Βυθισμένες στην παρακμή ΗΠΑ και Ευρώπη - Σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή
Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ και η παρακμή της Ευρώπης έχουν μετατρέψει τη Δύση σε σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή…
Η χρηματοπιστωτική χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνδυασμό με την παρακμή της Ευρώπης, έχουν μετατρέψει τη Δύση σε σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή… σύμφωνα με την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Όπως σχολίασε στο Telegram, «για πρώτη φορά στην Iστορία, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια
Η οικονομική χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνδυασμό με την παρακμή της Ευρώπης, έχουν μετατρέψει τη Δύση σε σκοτεινό παράδειγμα προς αποφυγή»…
Στη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στη στήλη «συνολικό εθνικό χρέος» στις 29 Ιουλίου, το ποσό που αναγράφεται είναι 35 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ρεκόρ.
Στις αρχές Ιανουαρίου ξεπέρασε τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη επικρίνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Δημοκρατικό Joe Biden για τις πολιτικές του, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, οδήγησαν σε αύξηση του εθνικού χρέους.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το εθνικό χρέος της χώρας το 2034 θα ξεπεράσει τα 50 τρισεκατομμύρια δολάρια, που θα ανέλθει σε περισσότερο από το 122% του ΑΕΠ της χώρας.
Όπως εκτιμά, η μέση ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ το 2029-2034 θα είναι 1,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης