Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ray McGovern (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ για να αποφύγουν ταπεινωτική ήττα μπορεί να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Ray McGovern (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ για να αποφύγουν ταπεινωτική ήττα μπορεί να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία
Οι Ρώσοι έχουν ουσιαστικά νικήσει την Ουκρανία λέει ο Ray McGovern πρώην αναλυτής της CIA
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα λόγω της απελπιστικής κατάστασης στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ο Ray McGovern πρώην αναλυτής της CIA.
«Η κατάσταση έχει ως εξής οι Ρώσοι έχουν ουσιαστικά νικήσει την Ουκρανία, και έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την επιλογή μεταξύ μιας ταπεινωτικής ήττας και ίσως να ρίξουν ένα από αυτά τα πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης», τόνισε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τα ρωσικά στρατεύματα πρόσφατα προελαύνουν ταχύτερα από το αναμενόμενο.
Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται, πρόσθεσε ο Ray McGovern.
«Στους επόμενους έξι μήνες, αν θέλετε, θα υπάρξει πραγματικά μια κορύφωση της αστάθειας ή η πιθανότητα κατάρρευσης, επειδή η Ουκρανία γλιστράει στην άβυσσο», τόνισε ο Ray McGovern.
Νωρίτερα τον Ιούνιο, την πρώτη ημέρα του SPIEF, ο Ρώσος Πρόεδρος Putin προειδοποίησε ότι το θέμα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Πρόσθεσε επίσης: η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα, εάν απειληθεί η κυριαρχία και η ακεραιότητα της χώρας, όλα τα μέσα είναι αποδεκτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης