Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο έγκυροι κάνουν πρόβλεψη για τις εκλογές στις ΗΠΑ και καταλήγουν σε αντίθετα συμπεράσματα – Τι συμβαίνει;

Δύο έγκυροι κάνουν πρόβλεψη για τις εκλογές στις ΗΠΑ και καταλήγουν σε αντίθετα συμπεράσματα – Τι συμβαίνει;
Η εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen βλέπει νίκη Trump με 7 μονάδες και η Emerson με 6 μονάδες κόντρα στην προσπάθεια των δημοκρατικών να δείξει ότι είναι ντέρμπι οι εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024
Από την μια δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων η Rasmussen και η Emerson… που αποδείχθηκαν πολύ έγκυρες στις δημοσκοπήσεις τους για τις προεδρικές εκλογές στις 3 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και από την άλλη ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman που προέβλεψε σωστά τις νίκες Trump το 2016 και Biden το 2020.
Παραδόξως οι δύο πόλοι αξιοπιστίας, καταλήγουν σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Η εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen βλέπει νίκη Trump με 7 μονάδες και η Emerson με 6 μονάδες κόντρα στην προσπάθεια των δημοκρατικών να δείξει ότι είναι ντέρμπι οι εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Από τις 30 δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος μόνο σε 4 προηγείται η ανεπαρκής Kamala Harris ενώ ο Trump προηγείται και σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία…

Ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman εκτιμάει ότι θα νικήσει η Kamala Harris

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Kamala Harris θα κερδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, έγραψε ο Αμερικανός καθηγητής Allan Lichtman.
Ο Lichtman είναι γνωστός για την ακρίβεια των προβλέψεών του, που βασίζεται σε ένα σύστημα 13 ερωτήσεων που μπορούν να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι».
Η φόρμουλα «13 κλειδιά για τον Λευκό Οίκο» αναπτύχθηκε από τον Lichtman και τον διάσημο μαθηματικό Βλαντιμίρ Κέιλις-Μπορόκ το 1981.
Έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
Εάν η απάντηση σε έξι ή περισσότερες ερωτήσεις είναι «ναι», σημαίνει πάντα ότι ο υποψήφιος που έχει τα περισσότερα ναι θα κερδίσει.
Εάν η απάντηση σε έξι ή περισσότερες ερωτήσεις είναι «όχι», οι ψηφοφόροι θα στραφούν εναντίον του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία.
Οι ερωτήσεις καλύπτουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις κοινωνικές αναταραχές, την παρουσία σκανδάλων, τις μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες των υποψηφίων, καθώς και το προσωπικό τους χάρισμα.
«Η Kamala Harris κερδίζει.
Έχει σκοράρει 8 ναι και 5 όχι», είπε ο Lichtman.
Ωστόσο ο καθηγητής τόνισε ότι η τελική πρόβλεψη θα δημοσιευτεί μετά το Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο, στο οποίο οι Δημοκρατικοί θα ανακοινώσουν επίσημα τον υποψήφιο τους.
Η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη…

USA_POLLS.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης