Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ σπαταλούν τεράστια ποσά στην Ουκρανία παρά το χρέος των 35 τρις δολαρίων

Οι ΗΠΑ σπαταλούν τεράστια ποσά στην Ουκρανία παρά το χρέος των 35 τρις δολαρίων
Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στο Κίεβο δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης λέει ο Ρώσος διπλωμάτης
Οι ΗΠΑ σπαταλούν τεράστια χρηματικά ποσά στην Ουκρανία τη στιγμή που για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το εθνικό τους χρέος έχει ξεπεράσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να καίει τεράστια χρηματικά ποσά στις φλόγες της ουκρανικής σύγκρουσης.
Τη στιγμή που σήμερα ανακοινώθηκε ότι το εθνικό χρέος είχε ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό των 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov με αφορμή και τη δημοσιοποίηση από τις ΗΠΑ ότι διαθέτει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,7 δις δολαρίων προς το Κίεβο.
«Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς πόσο καλά θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί τα χρήματα που διοχετεύονται στο νεοναζιστικό και τρομοκρατικό καθεστώς στο Κίεβο, αν κατευθύνονταν για ειρηνικούς σκοπούς, αναπτυξιακούς στόχους και προσπάθειες για την επίλυση πολλών εγχώριων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων στις ΗΠΑ.
Σαφώς, αυτό δεν σχεδιάζουν να κάνουν οι κυβερνώντες κύκλοι των ΗΠΑ.
Έχουν κολλήσει πλήρως στο παρελθόν, διχασμένοι μεταξύ της «επιστροφής της Ουκρανίας στα σύνορα του 1991» κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και της ελπίδας να επιβληθεί «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία» τονίζει ο Antonov.
«Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ στο Κίεβο δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, απλώς θα παρατείνουν τη σύγκρουση, οδηγώντας σε περισσότερα θύματα, μεταξύ άλλων και αμάχων.
Ωστόσο, αυτοί που βγάζουν χρήματα από τις στρατιωτικές προετοιμασίες και βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα χωρών και λαών δεν ενδιαφέρονται για αυτό» υποστηρίζει ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης