Τελευταία Νέα
Διεθνή

Manfred Weber (Λαϊκό κόμμα): Να πάρει μέτρα η ΕΕ κατά της Ουγγαρίας - Λαμβάνει αποφάσεις εναντίον της ασφάλειας μας

Manfred Weber (Λαϊκό κόμμα): Να πάρει μέτρα η ΕΕ κατά της Ουγγαρίας - Λαμβάνει αποφάσεις εναντίον της ασφάλειας μας
Eπιστολές του Manfred Weber προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel
Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν δράση κατά της Ουγγαρίας λόγω της προτεινόμενης απλούστευσης της έκδοσης βίζας στους Ρώσους πολίτες θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλεια στην ΕΕ, γράφουν οι Financial Times, που επικαλούνται επιστολές του Manfred Weber προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ουγγαρία δημοσίευσε τον Ιούλιο σχέδιο σχετικά με την απλούστευση της έκδοσης ορισμένων τύπων βίζας για πολίτες οκτώ χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Η Βουδαπέστη προφανώς εισήγαγε τέτοια μέτρα, ιδίως, στο πλαίσιο του γεγονότος ότι πολλοί επισκέπτες ενδέχεται να εργάζονται για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας.
"Οι νέοι κανόνες εισόδου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά κενά για κατασκοπευτικές δραστηριότητες και ενδεχομένως να επιτρέψουν σε μεγάλο αριθμό Ρώσων να εισέλθουν στην Ουγγαρία με ελάχιστους ελέγχους, παρουσιάζοντας κίνδυνο εθνικής ασφάλειας... λάβετε τα πιο αυστηρά μέτρα για να προστατεύσετε αμέσως την ακεραιότητα των χωρών Σένγκεν"
Οι Financial Times παρουσιάζουν αποσπάσματα από την επιστολή του Manfred Weber.
Ο Manfred Weber κάλεσε τον Charles Michel να συζητήσει τις ενέργειες της Ουγγαρίας στο θέμα της έκδοσης βίζας στους Ρώσους στην επόμενη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών τον Οκτώβριο 2024.
Η δήλωση αυτή έγινε με φόντο την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban στο Κίεβο , τη Μόσχα και το Πεκίνο , η οποία καταδικάστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες .
Ο Viktor Orban έφτασε στη Μόσχα με αντιπροσωπεία στις 5 Ιουλίου και είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Putin....
Ονόμασε την επίσκεψη στη Μόσχα το επόμενο στάδιο της ειρηνευτικής αποστολής, η οποία ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου.
Αργότερα επισκέφθηκε το Πεκίνο, όπου δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι κατά της αντιπαράθεσης με την Κίνα και υπέρ της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας.
Μετά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Viktor Orban είπε ότι η κρίση γύρω από την Ουκρανία θα πρέπει να επιλυθεί από τα μέρη της σύγκρουσης, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η ΕΕ έχουν αποφασιστική επιρροή
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, δήλωσε ότι ο Orban δεν εκπροσωπεί την ΕΕ στον εξωτερικό χώρο και δεν έχει ευρωπαϊκή εντολή να επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία, παρά το γεγονός ότι η Ουγγαρία προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ για έξι μήνες.
Ο Viktor Orban απάντησε στην κριτική του Josep Borrell ότι οι προσπάθειες για την ειρήνη στην Ουκρανία απέτυχαν γιατί έχουν αυταπάτες οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης