Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall ενόψει Fed – Στο +0,38% ο Dow, o Nasdaq -1%

Μεικτά πρόσημα στη Wall ενόψει Fed – Στο +0,38% ο Dow, o Nasdaq -1%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη 30 Ιουλίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις αποφάσεις των Αμερικανών policymakers της Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει αύξηση +0,38% στις 40.669 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,13% στις 5.456 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει μείωση -1% στις 17.190 μον.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της CrowdStrike υποχωρούν 6%, αφ’ ης στιγμής έγινε γνωστό πως η Delta Air Lines προσέλαβε τον γνωστό δικηγόρο David Βoies ώστε να ερευνήσει το πρωτοφανές blackout της προηγούμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, η Merck διολισθαίνουν πάνω από 3%, λόγω των πιο ισχνών του αναμενομένου αποτελεσμάτων το β’ τρίμηνο 2024.
Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται πάνω από 1,5% μετά την ανακοίνωση κερδών και αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.
Οι επενδυτές θα έχουν επίσης το βλέμμα τους στραμμένο στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν η Microsoft, οι Advanced Micro Devices και τα Starbucks.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1% στα 78,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα στα 2.438 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης στο 4,16%.

Στα μάκρο, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος καταγράφει τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,3% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο.
Η άνοδος σε σχέση με τον Μάιο του 2023 διαμορφώθηκε στο 6,8%.
Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 5,9% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία.
Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, υποχώρησαν τον Ιούνιο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σε ένα νέο σημάδι ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να επιβραδύνει.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις υποχώρησαν στις 8,18 εκατ. τον Ιούνιο από 8,23 εκατ. τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Η μέτρηση του Μαΐου αναθεωρήθηκε ανοδικά από 8,14 εκατ. αρχικά.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις ανοιχτές θέσεις στις 8,0 εκατ.
Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας μειώνονται σταθερά μετά το ρεκόρ που σημείωσαν τον Μάρτιο του 2022 στις 12,182 εκατ. καθώς η περιοριστική νομισματική πολιτική της Federal Reserve περιορίζει τη ζήτηση.
Μια διαφορετική έκθεση έδειξε παράλληλα ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ενισχύθηκε στις 100,3 μονάδες τον Ιούλιο από την αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουνίου, στις 97,8 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 99,5 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης