Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία «βλέπει» τις ΗΠΑ πίσω από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Η Ρωσία «βλέπει» τις ΗΠΑ πίσω από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
«Τι πιο σύνηθες να συμβεί»
Σχετικά Άρθρα
Οι διαδηλώσεις στο Καράκας μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής 28/7 χρηματοδοτούνται σίγουρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ουάσινκγκτον έχει τα δικά της συμφέροντα στη Βενεζουέλα και υποστηρίζει την αντιπολίτευση της χώρας, δήλωσε στο Sputnik το μέλος της της ρωσικής Βουλής, Alexey Volotskov, ο οποίος έχει φθάσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Φυσικά, πρόκειται σίγουρα για χρηματοδότηση από το εξωτερικό, και τέτοιες ριζοσπαστικές απόψεις νέων, με χουλιγκάνους ανθρώπους που μπορεί να αναζητούν οικονομικό όφελος σε αυτό το θέμα: να πάρουν κάποια περιουσία, να σπάσουν κάτι και να κλέψουν», εκτιμά ο Ρώσος αξιωματούχος.
«Σήμερα, από τα παράθυρα του ξενοδοχείου μας, είδαμε πώς οι διαδηλωτές έπιασαν έναν αστυνομικό σε μια μοτοσικλέτα, τον γκρέμισαν, πήραν τη μοτοσυκλέτα και οδήγησαν από πάνω του. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι υπάρχει επίσης οικονομικό στοιχείο εδώ, δηλαδή, οι άνθρωποι σε αυτές τις ταραχές προσπαθούν να βρουν κάποιου είδους οικονομικό όφελος για τους εαυτούς τους. Ληστείες, πολλαπλασιαζόμενες με υποστήριξη, συνθήματα και χρηματοδότηση —δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε— του αμερικανικού κράτους, που έχει τα δικά του συμφέροντα εδώ και χρηματοδοτεί τόσο την αντιπολίτευση όσο και τις ταραχές που γινόμαστε αυτή τη στιγμή μάρτυρες», πρόσθεσε ο Ρώσος βουλευτής και παρατηρητής.
Οι εκδηλώσεις εξτρεμισμού στη Βενεζουέλα μετά τις εκλογές είναι μια σκηνοθετημένη ενέργεια και δεν είναι ικανές να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία, σημείωσε ο Alexey Volotskov.
Σημειώνεται πως η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Maria Corina Machado, στην οποία απαγορεύτηκε να είναι υποψήφια σε αυτές τις προεδρικές εκλογές, έχει μακρά ιστορία με οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που ίδρυσε η ίδια, η Sumate, χρηματοδοτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του National Endowment of Democracy.
Στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, υπήρξε μια μακρά δίκη για προδοσία εναντίον της Machado και τριών άλλων ηγετών της οργάνωσης Sumate. Σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκαλύφθηκαν από το Wikileaks το 2011, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριξε δημόσια και ιδιωτικά τη Sumate και ζήτησε σε άλλες χώρες να πιέσουν τη Βενεζουέλα να αποσύρει τις κατηγορίες.
Ένα εμπιστευτικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2005 περιέγραφε τα αποτελέσματα μιας συνάντησης μεταξύ του Ματσάντο και του τότε προέδρου των ΗΠΑ George Bush, λέγοντας ότι έδωσε στους αντιπάλους του τότε προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez μια «απαραίτητη ηθική ώθηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης