Τελευταία Νέα
Διεθνή

Austin (Αμερικανός ΥΠΑΜ): Η κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Hezbollah είναι δεδομένη

Austin (Αμερικανός ΥΠΑΜ): Η κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ με την Hezbollah είναι δεδομένη

Και δεν πιστεύω ότι ένας πόλεμος είναι αναπόφευκτος

Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε την Τρίτη (30/7/2024) ότι δεν πιστεύει ότι μια μάχη μεταξύ της Hezbollah και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτη, ανέφερε το Reuters.
Ωστόσο, ο Lloyd Austin εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης μετά από την θανατηφόρα επίθεση με ρουκέτα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.
Οι εντάσεις έχουν επιδεινωθεί από το Σάββατο, όταν ένας πύραυλος σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε χωριό των Δρούζων, ένα από τα λίγα που δεν εκκαθαρίστηκαν εθνοτικά όταν το Ισραήλ προσάρτησε παράνομα το συριακό έδαφος.
Το Ισραήλ κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν Hezbollah και υποσχέθηκε μια σκληρή απάντηση.
Η οργάνωση έχει αρνηθεί την ευθύνη.
Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας διπλωματικής προσπάθειας για να αποτρέψουν το Ισραήλ από το να χτυπήσει την πρωτεύουσα του Λιβάνου τη Βηρυτό ή σημαντικές μη στρατιωτικές υποδομές ως απάντηση στην επίθεση, δήλωσαν στο Reuters τη Δευτέρα πέντε άτομα που γνωρίζουν την προσπάθεια.
Η Hezbollah και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυροβολισμούς κατά μήκος των συνόρων από τον Οκτώβριο, τη χειρότερη σύγκρουσή τους από τον πόλεμο του 2006.
Οι εχθροπραξίες, που πυροδοτήθηκαν από την αλληλεγγύη της οργάνωσης με τους Παλαιστινίους εναντίον των οποίων το Ισραήλ διεξάγει πόλεμο στη Γάζα, μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό σε περιοχές κοντά στα σύνορα.
Αν και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν επιδιώκουν μια ευρύτερη αντιπαράθεση, οι εχθροπραξίες έχουν προκαλέσει ανησυχίες για τον κίνδυνο διολίσθησης προς μια ευρύτερη, πιο καταστροφική σύγκρουση μεταξύ του πυρηνικού οπλισμένου κράτους κατοχής και της βαριά οπλισμένης πολιτοφυλακής.

Ολοκληρωτική μάχη

«Ενώ έχουμε δει πολλή δραστηριότητα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, εξακολουθούμε να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο αυτό θα κλιμακωθεί σε μια ολοκληρωτική μάχη», είπε ο Austin.
«Και δεν πιστεύω ότι ένας πόλεμος είναι αναπόφευκτος».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να δουν τα πράγματα να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο όταν μίλησε κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στη Μανίλα, μετά τις συνομιλίες για την ασφάλεια μεταξύ του ίδιου, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και των Φιλιππινέζων ομολόγων τους.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε περίπου δέκα στόχους της Hezbollah στο νότιο Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σκότωσε έναν από τους μαχητές της οργάνωσης.
Οι επιθέσεις φάνηκε να συμβαδίζουν με το πρότυπο της βίας τους τελευταίους εννέα μήνες.
Η Hezbollah επιβεβαίωσε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε.
Δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ ήθελε να βλάψει τη Hezbollah, αλλά όχι να παρασύρει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης