Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δύο Tu-95MS πέταξαν πάνω από τα ουδέτερα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας

Ρωσία: Δύο Tu-95MS πέταξαν πάνω από τα ουδέτερα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου
Δύο στρατηγικά αεροπλανοφόρα πυραύλων Tu-95MS πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ορισμένα στάδια της διαδρομής τους συνόδευαν ξένοι μαχητές.
«Δύο στρατηγικά πυραυλικά αεροσκάφη Tu-95MS της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση στον εναέριο χώρο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας.
Η διάρκεια της πτήσης ήταν μεγαλύτερη από 10 ώρες.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι συνοδεία μαχητικών παρασχέθηκε από τα πληρώματα των Su-35S και Su-30SM. «Σε ορισμένα στάδια της διαδρομής, τα στρατηγικά πυραυλοφόρα συνοδεύονταν από μαχητές ξένων χωρών», πρόσθεσε το υπουργείο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.
«Οι πιλότοι αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας πετούν τακτικά πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής Θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης