Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Die Welt: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν ταπείνωση της Ουκρανίας και απώλεια εδαφών - Σε 6-9 μήνες η συνθηκολόγηση

Βόμβα Die Welt: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν ταπείνωση της Ουκρανίας και απώλεια εδαφών - Σε 6-9 μήνες η συνθηκολόγηση
Η εξέλιξη της κατάστασης στη ζώνη μάχης είναι πολύ χειρότερη για το Κίεβο από ό,τι πιστεύει το κοινό στη Δύση, ομολογούν ιδιωτικά οι Ευρωπαίοι
Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες και οι υψηλόβαθμοι στρατηγοί δεν πιστεύουν πλέον στην επιτυχία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) στο μέτωπο και αναμένουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη ζώνη μάχης μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δικές της πηγές στις Βρυξέλλες.
«Σχεδόν κανείς στις Βρυξέλλες δεν περιμένει πλέον η Ουκρανία να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη της. Κανείς όμως δεν θέλει να μιλήσει για αυτό - τουλάχιστον όχι επίσημα», αναφέρει το δημοσίευμα. Όπως σημείωσαν συνομιλητές της εφημερίδας.
Η εξέλιξη της κατάστασης στη ζώνη μάχης είναι «πολύ χειρότερη» για το Κίεβο από ό,τι στην αντίληψη του κοινού στη Δύση.

Θέμα χρόνου η επέλαση της δεύτερης γραμμής της ρωσικής επίθεσης

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η πρόοδος της δεύτερης γραμμής άμυνας από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία είναι «μόνο θέμα χρόνου».
Πηγές της Die Welt αναμένουν την αποτυχία του δεδηλωμένου στόχου του Κιέβου να φτάσουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα της δημοκρατίας στις αρχές του 2014.
Ευρωπαίοι στρατιωτικοί και διπλωμάτες προβλέπουν κατάπαυση του πυρός στη ζώνη σύγκρουσης εντός των επόμενων έξι έως εννέα μηνών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, δεν βλέπω άλλη διέξοδο από μια ταχεία κατάπαυση του πυρός. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, και τοπικές παραβιάσεις της εκεχειρίας πιθανότατα θα συμβαίνουν ξανά και ξανά», σημείωσε μια από τις πηγές της εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης