Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khan Younis: 300 άμαχοι Παλαιστίνιοι κομματιασμένοι και 200 αγνοούμενοι από τη νέα φονική επίθεση του Ισραήλ

Khan Younis: 300 άμαχοι Παλαιστίνιοι κομματιασμένοι και 200 αγνοούμενοι από τη νέα φονική επίθεση του Ισραήλ

 Τουλάχιστον 39.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί συνολικά

Σχετικά Άρθρα
Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανέφερε ότι μια ισραηλινή επιχείρηση μέσα και γύρω από τη δεύτερη πόλη της επικράτειας Khan Younis σκότωσε περίπου 300 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.
«Από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαν Γιουνίς, οι ομάδες πολιτικής άμυνας και οι ιατρικές ομάδες ανέσυραν περίπου 300 πτώματα μαρτύρων, πολλά από αυτά σε αποσύνθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας την Τρίτη.
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στις 22 Ιουλίου, η οποία είχε ήδη έντονες μάχες νωρίτερα φέτος.
Την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι τα στρατεύματα είχαν ανασύρει τα πτώματα πέντε Ισραηλινών από την περιοχή.
Την Τρίτη 930/7/2024), ο στρατός δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την επιχείρηση στην περιοχή του Χαν Γιουνίς και σκότωσε «πάνω από 150 τρομοκράτες».

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας, περίπου 200 άνθρωποι αγνοούνται.
Το Ισραήλ, αψηφώντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, έχει αντιμετωπίσει διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσής του στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.
Τουλάχιστον 39.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και σχεδόν 91.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Πάνω από εννέα μήνες μετά την ισραηλινή επίθεση, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το οποίο το διέταξε να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις του στη νότια πόλη Rafah, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή της στις 6 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης