Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (εκπρόσωπος Putin): Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα να αποδεχθεί την ήττα της από τον Maduro

Peskov (εκπρόσωπος Putin): Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα να αποδεχθεί την ήττα της από τον Maduro

Ο Peskov προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες, τις οποίες δεν ανέφερε ονομαστικά, να μην παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της Βενεζουέλας

Σχετικά Άρθρα
Tο Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τρίτη (30/7/2024) ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πρέπει να αποδεχθεί ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές αφού διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να αμφισβητήσουν τα επίσημα αποτελέσματα που έδειξαν νικητή τον Maduro.
Αρκετές ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εννέα στη Λατινική Αμερική, αμφισβήτησαν τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας εκτόξευσαν δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες στους διαδηλωτές τη Δευτέρα.
«Βλέπουμε ότι η αντιπολίτευση δεν θέλει να αποδεχθεί την ήττα της.
Αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να το κάνει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Η Μόσχα υποστηρίζει τον Maduro και ο πρόεδρος Putin τον συνεχάρη τη Δευτέρα για τη νίκη του.
Ο Peskov προειδοποίησε επίσης άλλες χώρες, τις οποίες δεν ανέφερε ονομαστικά, να μην παρεμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική της Βενεζουέλας.
«Είναι πολύ σημαντικό οι προσπάθειες να επηρεαστεί η κατάσταση στο εσωτερικό της Βενεζουέλας να μην τροφοδοτούνται από τρίτες χώρες και η Βενεζουέλα να είναι απαλλαγμένη από εξωτερική επιρροή», τόνισε.
Νέες διαμαρτυρίες αναμένονται στη Βενεζουέλα την Τρίτη και η προεκλογική ομάδα του Maduro κάλεσε επίσης σε αντιδιαδήλωση για να γιορτάσει τη νίκη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης