Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνέχεια στο «ράλι» των τιμών κατοικιών, έφθασαν σε νέο ιστορικό υψηλό

ΗΠΑ: Συνέχεια στο «ράλι» των τιμών κατοικιών, έφθασαν σε νέο ιστορικό υψηλό
Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης για τον Μάιο, σημείωσε άνοδο 5,9% σε ετήσια σύγκριση
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά για 15ο συνεχόμενο μήνα κινήθηκαν οι τιμές κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνέχεια του «ράλι» που έχει καταστήσει εντελώς απρόσιτη την αγορά κατοικιών για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. 
Συγκεκριμένα, με βάση τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller -αποτυπώνει τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές- οι τιμές αυξήθηκαν 0,3% τον Μάιο 2024 σε σχέση με τον Απρίλιο, έναντι αντίστοιχης αύξησης 6,8% ένα μήνα πριν. 
Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης για τον Μάιο, σημείωσε άνοδο 5,9% σε ετήσια σύγκριση και 0,3% σε μηνιαία.
Οι τιμές συνέχισαν να κινούται σε επίπεδα - ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, ελάχιστα ανοδικώς κινήθηκαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης. 
Συγκεκριμένα, η μέση τιμή στο 30ετές στεγαστικό δάνειο διαμορφώθηκε στο 6,78% για το επταήμερο έως 25/7, από 6,77% μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 6,81%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε δύο μονάδες βάσης και έφθασε το 6,07% -από 6,11% πέρυσι.
Σημειώνεται πως τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων παρέμειναν σταθερά από την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 0,5% από το ανώτατο όριο νωρίτερα φέτος. Παρά αυτά τα χαμηλότερα επιτόκια, οι πολίτες συνεχίζουν να μην αγοράζουν, όπως αντικατοπτρίζεται στην πτώση των πωλήσεων νέων και υφιστάμενων κατοικιών», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης