Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον αόρατο ... όλεθρο επιστρατεύει η Ρωσία - To Su-57 αναγεννάται από τις στάχτες του και τρομάζει την Ουκρανία

Τον αόρατο ... όλεθρο επιστρατεύει η Ρωσία - To Su-57 αναγεννάται από τις στάχτες του και τρομάζει την Ουκρανία
Το Su-57 λαμβάνει κρίσιμες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εμβέλειας των όπλων του και η εγκατάσταση νέων κινητήρων
Το ως τώρα «μερικώς επιχειρησιακό» αεροσκάφος πέμπτης γενιάς stealth της Ρωσίας, το Su-57δέχεται σημαντικές αναβαθμίσεις και αναζωογονείται ως βασικό συστατικό της αεράμυνας της Μόσχας, τρομάζοντας έτσι τους αντιπαλους της Μόσχας στους αιθέρες.
Με την ευκαιρία της 85ης επετείου του θρυλικού Γραφείου Σχεδίασης Sukhoi, η United Aircraft Corporation της Ρωσίας δήλωσε στις 29 Ιουλίου ότι οι δυνατότητες του μαχητικού Su-57 πέμπτης γενιάς ενισχύονται για να επεκτείνουν τον ρόλο του στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ουκρανίας, επίσης γνωστό ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Το νεότερο μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των πιο δύσκολων επιχειρήσεων.
Λόγω του αόρατου χαρακτήρα του και της αντοχής του, μπορεί να εκτελέσει εργασίες σε δυσμενείς συνθήκες εχθρικής αεράμυνας.
Παρά τα χαρακτηριστικά αιχμής των υπαρχόντων αεροσκαφών, το Γραφείο Σχεδιασμού Sukhoi εργάζεται επί του παρόντος για τη βελτίωση και την επέκταση της ικανότητας του Su-57 για τα καθήκοντα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, ανέφερε η UAC σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το Su-57 ήταν το πρώτο αεροσκάφος στη Ρωσία που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες stealth, οι οποίες μείωσαν σημαντικά τον εντοπισμό του από τα εχθρικά ραντάρ.
Είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης και είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο, σε μεγάλο βαθμό λόγω των κινητήρων με διάνυσμα ώθησης εκτροπής.
Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν στο αεροσκάφος τη δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις στον εχθρό χωρίς να ανιχνεύεται, και η ρωσική αεροπορία αξιοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά για να βελτιώσει την απόδοση του αεροσκάφους σε κορεσμένους εναέριους χώρους όπως αυτός στην Ουκρανία.

Τα Su-57 έχουν ακόμη περιορισμένο ρόλο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Ilya Yevlash, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων για την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, δήλωσε: «Οι Ρώσοι έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος Su-57, αλλά προσπαθούν να το κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας καθώς γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος της αεράμυνας μας.
Αυτή είναι μια πραγματικά ακριβή πολυτέλεια που προστατεύουν.
Αυτό είναι ένα δαπανηρό αλλά μοναδικό παιχνίδι για αυτούς».
Μέχρι τον Ιούνιο, οι Ουκρανοί είχαν καταφέρει να βγάλουν νοκ άουτ ένα Su-57 που ήταν σταθμευμένο σε ένα αεροδρόμιο στη Νότια Ρωσία.
Δημοσίευσαν επίσης δορυφορικές εικόνες που δείχνουν όψεις πριν και μετά, οι οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, εξέθεσαν ζημιές από πυρκαγιά και συντρίμμια γύρω από ένα αεροσκάφος Su-57 που στάθμευε σε ένα αεροδρόμιο.
Θεωρήθηκε ένα τεράστιο πλήγμα για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, καθώς έχει κατασκευάσει μόνο ελάχιστα από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη μέχρι σήμερα.
Παρά τα λίγα Su-57 στο απόθεμά τους και τον σχετικά περιορισμένο ρόλο που τους έχει ανατεθεί στον άερα της Ουκρανίας σε σύγκριση με τα Su-34 και Su-35, οι Ρώσοι κατασκευαστές αεροσκαφών έχουν ξεκινήσει μια αποστολή για την αναβάθμιση του μαχητικού.

Αναβαθμίζονται με τεχνολογικές καινοτομίες οι αόρατες, φονικές μηχανές - Ο ρόλος των drones

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ, το Su-57 λαμβάνει κρίσιμες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εμβέλειας των όπλων του και, ίσως, της πλαισίωσής του με drones σε έναν συνδυασμό «επανδρωμένης-μη επανδρωμένης» λειτουργίας.
Αυτό είναι σημαντικό καθώς προηγούμενες αναφορές άφησαν να εννοηθεί ότι το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος S-70 Okhotnik θα αναπτυχθεί ως πιστός ... σύντροφος του Su-57 στις μελλοντικές του αποστολές

07_2.JPG

Ορισμένα άλλα ρεπορτάζ πρότειναν ότι μία από τις τροποποιήσεις μπορεί να είναι η εγκατάσταση κινητήρων Izdeliye 30, που θα αύξαναν την ώθηση και την οικονομία καυσίμου των αρχικών κινητήρων AL-41F1 του Su-57.
Επιπλέον, το σύστημα ραντάρ είχε βελτιωθεί, παρέχοντας «εκτεταμένη εμβέλεια ανίχνευσης και ανώτερες δυνατότητες στόχευσης-παρακολούθησης…
Το, δε, πιλοτήριο έχει ανανεωθεί για να βελτιώσει την επίγνωση της κατάστασης του πιλότου και να μειώσει τον φόρτο εργασίας».
Οι EurAsian Times δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς.
Ωστόσο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος λάμβανε πράγματι σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις για να ενισχύσει την αντοχή του, ο Sergey Bogdan, Ήρωας της Ρωσίας, Επίτιμος Πιλότος Δοκιμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε: «Φυσικά, το Su-57 είναι το καλύτερο αεροσκάφος σήμερα, παρόλο που υπάρχουν υπέροχα Su-30 και Su-35. Αλλά αυτή είναι η διαλεκτική του χρόνου: κάθε επόμενη μηχανή πρέπει, φυσικά, να είναι καλύτερη, καλύτερη και καλύτερη. Αυτό δεν είναι ένα βήμα στην άκρη. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, και ως εκ τούτου, θα είναι καλύτερο».

Πετάει σε ασύλληπτες ταχύτητες, καταστρέφει κάθε είδους στόχο του Su-57

Καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει τη θρυλική ιστορία των Sukhoi, η Ρωσική Αεροπορία ανέδειξε το Su-57 Felon ως ένα ευέλικτο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
Το αεροσκάφος είναι φτιαγμένο για να καταστρέφει κάθε είδους στόχο: σε αέρα, έδαφος ή επιφάνεια.
Εκτός από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες επί του σκάφους, το μαχητικό διαθέτει ενδοσωματικό οπλισμό, ραδιοαπορροφητική επίστρωση (τεχνολογία stealth) και υπερηχητική ταχύτητα.
Επιπλέον, η ρωσική αεροπορία σημείωσε ότι το αεροσκάφος έχει εξαιρετικά χαμηλό βαθμό εντοπισμού από τα ραντάρ λόγω του ειδικού σχήματος της ατράκτου και της χρήσης σύνθετων υλικών, καθώς και των ενσωματωμένων εσωτερικών διαμερισμάτων για όπλα.
Το μαχητικό είναι εξοπλισμένο με μια πληθώρα αισθητήρων και εξοπλισμού που εγγυώνται πολεμική χρήση σε οποιαδήποτε συνθήκη.
Διαθέτει αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα παρατήρησης, γεγονός που το καθιστά μια κρίσιμη πλατφόρμα για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεράμυνας στην πρώτη γραμμή.
Επίσης, το σύμπλεγμα ραντάρ με συστοιχία κεραιών ενεργής φάσης του επιτρέπει να συλλαμβάνει και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους.
Ο κατασκευαστής είπε ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιτύχει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς την ανάγκη μετακαυστήρα και οι ελεγχόμενες διανυσματικές μηχανές ώσης του επιτρέπουν να εκτελεί περίπλοκους ελιγμούς όπως η «κόμπρα του Pugachov».
Τέλος, το Su-57 είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο βοηθά καθορσιτικά τον πιλότο στη μάχη. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης