Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mantovano (υφυπουργός Ιταλίας): Επιτυχία της κυβέρνησης Meloni - Οι αφίξεις μεταναστών μειώθηκαν κατά 63% σε σύγκριση με το 2023

Mantovano (υφυπουργός Ιταλίας): Επιτυχία της κυβέρνησης Meloni - Οι αφίξεις μεταναστών μειώθηκαν κατά 63% σε σύγκριση με το 2023

Και κατά 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022

Σχετικά Άρθρα
Για την παράνομη διακίνηση, «η δράση της ιταλικής κυβέρνησης, παρά τα χίλια εμπόδια, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών, κατέστησε δυνατή τη μείωση των παράνομων αφίξεων κατά περίπου 63% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κατά περίπου 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, όταν οι κρίσεις στη Γάζα, τη Συρία και το Σουδάν δεν είχαν ακόμη εκραγεί».
Αυτό είπε ο υφυπουργός της Προεδρίας του Συμβουλίου, Mantovano, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή για το φαινόμενο των μαφιών και άλλων εγκληματικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων των ξένων.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της παρακολούθησης της εφαρμογής του διατάγματος ροών προκύπτει μια ανησυχητική εικόνα.
«Η υπόθεση της διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στη διαχείριση των εφαρμογών είναι εύλογη», είπε ο Mantovano.
«Τα αιτήματα για εισροή ξένων εργαζομένων στην Ιταλία από εταιρείες που βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνουν προφανώς την ικανότητα απορρόφησης του επιχειρηματικού ιστού των ίδιων των περιοχών.
Οι αλλοδαποί που συνέρρεαν σε αυτές τις περιοχές δεν προβλέπουν καμία κανονική σύμβαση εργασίας», πρόσθεσε.
Την τελευταία δεκαετία «πολλές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει παρεμβάσεις στον ενοποιημένο νόμο για τη μετανάστευση χωρίς όμως να ακολουθήσουν τις προθέσεις τους.
Θα το κάνουμε αυτό στοχεύοντας να τροποποιήσουμε, τόσο σε διοικητικό όσο και σε ρυθμιστικό επίπεδο, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά που οδήγησαν σε στρεβλώσεις» του διατάγματος ροών, ώστε «να επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους έχουν τη συγκεκριμένη και πιστοποιημένη προοπτική εργασίας», τόνισε ο Ιταλός υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης