Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook λογόκρινε φωτογραφία του Trump από… λάθος – Η συγγνώμη στους χρήστες και οι δικαιολογίες

Το Facebook λογόκρινε φωτογραφία του Trump από… λάθος – Η συγγνώμη στους χρήστες και οι δικαιολογίες

Νέο φιάσκο για την πλατφόρμα της Meta

Σχετικά Άρθρα
Το Facebook λογόκρινε λανθασμένα μια φωτογραφία του πρώην προέδρου Donald Trump να σηκώνει τη γροθιά του αφού επέζησε από απόπειρα δολοφονίας, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.
Οι χρήστες του Facebook μοιράστηκαν στιγμιότυπα που έδειχναν ότι οι αναρτήσεις τους μπλοκάρονταν από το ίδιο το μέσο.
«Ανεξάρτητοι ελεγκτές εξέτασαν μια παρόμοια φωτογραφία και είπαν ότι είχε αλλοιωθεί με τρόπο που θα μπορούσε να παραπλανήσει τους ανθρώπους», ανέφερε το μήνυμα.
«Το Facebook διαπίστωσε ότι η ανάρτησή σας έχει την ίδια αλλαγμένη φωτογραφία και πρόσθεσε μια ειδοποίηση στην ανάρτηση».
Οι χρήστες ενημερώθηκαν επίσης ότι τα άτομα που μοιράζονται ψευδείς πληροφορίες μπορεί να βλέπουν τις αναρτήσεις τους να κατατάσσονται χαμηλότερα στη ροή του Facebook «έτσι οι άλλοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να τις δουν».
Οι άνθρωποι πήγαν στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων X, έναν ανταγωνιστή του Facebook, για να διαμαρτυρηθούν για την προειδοποίηση παρά την κοινοποίηση μιας νόμιμης φωτογραφίας χωρίς τροποποίηση.

Αναγνωρίστηκε το λάθος

Η Dani Lever, εκπρόσωπος του Facebook, αναγνώρισε σε ένα X post ότι η φωτογραφία λογοκρίθηκε εσφαλμένα.
«Αυτό ήταν ένα λάθος.
Αυτός ο έλεγχος δεδομένων εφαρμόστηκε αρχικά σε μια επεξεργασμένη φωτογραφία που δείχνει τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να χαμογελούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις τα συστήματά μας εφάρμοσαν εσφαλμένα αυτόν τον έλεγχο γεγονότων στην πραγματική φωτογραφία», έγραψε.
«Αυτό διορθώθηκε και ζητάμε συγγνώμη για το λάθος».
Το Facebook και άλλες ιδιοκτησίες που ανήκουν στη Meta χρησιμοποιούν ένα δίκτυο ελέγχου γεγονότων τρίτων που επιτρέπει στην εταιρεία «να αναλάβει δράση και να μειώσει την εξάπλωση του προβληματικού περιεχομένου στις εφαρμογές μας», αναφέρει η Meta στον ιστότοπό της.
Ορισμένοι συντηρητικοί είπαν ότι η λογοκρισία θα πρέπει να ωθήσει τους νομοθέτες να ανακρίνουν τον Mark Zuckerberg, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta.
«Πρέπει να τον σύρουν μπροστά στο Κογκρέσο για να απαντήσει για αυτό», έγραψε στον λογαριασμό ο Chaya Raichik, ο οποίος διαχειρίζεται τον λογαριασμό Libs του TikTok.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης