Τελευταία Νέα
Διεθνή

Linnemann (CDU): Να καταργηθούν τα επιδόματα ανεργίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Γερμανία – Φτάνει πια με την κοροϊδία

Linnemann (CDU): Να καταργηθούν τα επιδόματα ανεργίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Γερμανία – Φτάνει πια με την κοροϊδία

Η γερμανική αντιπολίτευση πρότεινε την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Σχετικά Άρθρα
Τις τελευταίες ημέρες, μια έντονη συζήτηση έχει προκληθεί στη Γερμανία σχετικά με τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της απασχόλησης.
Ο Carsten Linnemann, Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), επέκρινε δριμεία την τρέχουσα κατάσταση σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk, προτείνοντας την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που, κατά την άποψή του, αρνούνται να δεχτούν προσφερόμενες θέσεις εργασίας.
Ο Γενικός τόνισε ότι εάν ένας πρόσφυγας «βασικά δεν θέλει να συμφωνήσει να εργαστεί», δεν χρειάζεται να συνεχίσει να του παρέχει ένα βασικό εισόδημα.
Προέτρεψε τις αρχές να επανεξετάσουν την παροχή κοινωνικής βοήθειας και την αιτιολόγηση τέτοιων πληρωμών, επισημαίνοντας την πιθανή οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού της χώρας.
Ωστόσο, ο Linnemann σημείωσε μια σημαντική διαφορά στο επίπεδο απασχόλησης μεταξύ των Ουκρανών προσφύγων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
Δήλωσε ότι σε ορισμένες χώρες, πάνω από το 50% των Ουκρανών βρίσκουν εργασία, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό αυτό είναι μόνο 25%.
Το κόμμα της αντιπολίτευσης ζητά πιο προληπτικά μέτρα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία και στην αγορά εργασίας.
Ο Linnemann πρότεινε τη διεξαγωγή τακτικών διαβουλεύσεων με τους εργοδότες και την προσαρμογή των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για την απλοποίηση της διαδικασίας απασχόλησης των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης